HCL.HR

RETRO DOZA #227 – SSX Tricky, luđaci na snijegu

Gregor Stojev 09.07.2017.   •   2 komentara   •   Retro gaming


Ovoga vikenda Retro Doza donosi vam malo osvježenja s mnogo snijega i visokih skokova u SSX Tricky, stoga pripremite sladoled i dobro se naslonite.

ssx-tricky

Zbog paklenih vrućina protekle dane provodim polugol sa sladoledom u šaci ispod klime koja samo muku muči, ali ni to mi nije dosta. Želja za ledom veća mi je od 25-og sata u danu a kockice koje se upravo stvaraju u ledenjači isparavaju čim ih ugledam. Upravo zato ću za ovu dozicu izdvojiti nešto osvježavajuće, ali i ludo s brdima i dolinama snijega.

Ne mogu doduše reći da nam je snowboarding naslova ikada manjkalo. Ubisoftov nedavni Steep pokušao je krajem prošle godine pokriti tu rupu dok smo pak zadnji SSX naslov vidjeli 2012. godine za PS3 i X360, ali sada se vraćamo u početke te priče. Electronic Artsov SSX Tricky zapravo je drugi naslov u SSX serijalu koji se 2002. ludim skokovima spuštao niz brdo na PS2, GameCube, Xbox i GBA konzolama. Zvati ga drugim nastavkom zapravo je malo velikodušna tvrdnja kako je Tricky skoro pa ista igra kao i prvi SSX. Sa samo dvije nove staze i novim “Uber” sustavom trikova, mnogi su ga zapravo smatrali ekspanzijom neke vrste, SSX 1.5 ako tako hoćete.

Kao što bi se odmah dalo zaključiti, gameplay se i dalje svodi na spust niz planinu unutar zadanog vremena dok se pritom skupljaju bodovi, a tome jasno pomažu bolesno opasni trikove u kojima se papci često odvajaju od same daske. Kroz svoju “World Circuit” kampanju SSX Tricky je također uveo i sustav rivalstva, jednom pokušaju da se “lijepo igrate” u svom tom kaosu. Samim time, šamaranjem, guranjem i općenitim ometanjem ostatka ekipe mogli bi naljutiti pojedince koji bi vam se onda kasnije osvećivali.

Tricky je svojevremeno bio prilično popularan pa je tako i ugrabio skoro sve zvjezdice, a do danas je vidio šest glavnim izdanja plus još tri za mobitele. Sve u svemu čitava stvar zapravo i nije odstupala daleko od jednog Tony Hawka, no SSX serijal nije nužno nešto o čemu je posebice zanimljivo za pričati koliko ga je zabavno za igrati. Stoga se nadam da će vam gledanje malo gameplaya u videu niže osvježiti dan koliko je i meni, a ja sad moram po drugi sladoled jer mi se ovaj već otopio kako sam potpuno zaboravio na njega.

Komentari (2)

  • Stjepan Fikter

    09.07.2017 - 19:32

    Šteta što je EA Big zatvoren. Tricky je bio zabavan, ali trojka je po meni baš vrh snowboard ponude i šteta što to neće nitko nadmašiti u skorije vrijeme. Kad se općenito pogleda, cijeli taj žanr extreme sporta je otišao u zaborav. I da, Tony Hawk nakon četvorke više ne računam kao kvalitetne naslove.

  • Dom3gaming

    10.07.2017 - 08:11

    Ja obih dana bas zavrtio SSX On Tour na Dolphinu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?