HCL.HR

RETRO DOZA #252: Party Mix – partijanje na Atariju

Gregor Stojev 31.12.2017.   •   0 komentara   •   Retro gaming


S obzirom kako bismo 2018. trebali dočekati novu Atari konzolu, za finalnu retro dozu 2017. izdvajamo kolekciju retro party igara s legendarnog Atarija 2600 i njegovu Supercharger periferiju.

vIBqVBR

Oni koji doček nove godine vole prirediti kod sebe doma često u dnevnom boravku znaju osigurati i party igre neke vrste. Takvo što obično su Mario Party, Smash Bros, Just Dance ili Guitar Hero, no ozbiljniji gameri između ostalog tu znaju umiješati i neke kompleksnije tabačine. Nakon više od 30 godina, u skladu s Nintendovim novim trendom divna 2018. također nam obećava donijeti i tzv. Ataribox – novu Atari retro konzolu. Povezavši ta dva koncepta, danas ćemo pogledati ne samo kako se na Atariju partijalo prije tri i pol desetljeća, već kako bismo mogli proslaviti i sljedeće veliko okupljanje nostalgičara.

“Party Mix” tako je bio naziv male kolekcije party igara, za Atari 2600 izdanih 1983. godine. Štoviše, bio je i jedan od prvih svojega podžanra, a svega je tu bilo pet “jedan na jedan” i “dva na dva” igara natjecateljskog duha. Malo preciznije, radilo se o jednom od nekoliko naslova za Atarijev periferalni dodatak “Starpath Supercharger” koji se koristio standardnim audio kazetama kako bi igre sada s 50 puta više memorije postale veće i “bolje”. Tih pet naslova u kolekciji bili su Bop a Buggy, Tug of War, Wizard’s Keep, Down on the Line i Handcar, a koliko su zabave priredili saznajte u videu ispod.

Označeno sa:

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?