HCL.HR

RETRO DOZA #27 – Koliko su snažne igre za NES?

Renato Pedišić 02.09.2012.   •   5 komentara   •   Retro gaming


Igra vam ne radi zbog par ogrebotina ili malo prašine? Ostavili ste ju na suncu par sati i sad je prošlost? Sigurno ne mislite na NES igre…

Već smo vam u jednoj Retro dozi pokazali usporedni test snage cartridgesa Seginog Mega Drivea i Nintendova SNES-a, a sad bi bio red da vam pokažemo i kako su igre za NES iz 8-bitne ere gaminga prošle na testu izdržljivosti.

I u ovoj Retro dozi ugošćujemo Rinry s kanala rinrygamegame koja je u svojem sadističkom pohodu na Duck Hunt/Super Mario Bros. kolekciju provjerila koliko su točno igre za NES osjetljive na alkohol, pranje u perilici, zimske uvijete, pad s visine i mnoge druge nehumane uvijete. Možemo vam odmah reći da smo se i sami začudili svemu što je Rinry smislila te da svojim igrama, ma kako izdržljive bile, nikad ne bismo priredili takav tretman.

Rinry sada dajemo glavnu riječ jer je poznato da dame ne smiju čekati, a vas ćemo pitati posjedujete li NES i jeste li se ikad sami uvjerili u izdržljivost ove konzole i njenih igara?

Komentari (5)

  • Metalni

    02.09.2012 - 14:01

    Ja imam Game Boy iz 1990 i originalne igre iz iste te godine- i rade savršeno….

  • ironman104

    02.09.2012 - 15:41

    zanimljiv video 😀

  • Black op

    02.09.2012 - 15:51

    Kako to slaganje diskova moze da ih unisti? @_@

  • haha.xd

    02.09.2012 - 20:52

    Sa novim igrama za 450 kn bi trebale imati željeznu zaštitu,, a ne trebaš paziti da ga ne ogrebeš oprezno stavljati u kutiju,,,, ja svako malo gledam dal je ogreban (nije nijedan zasad ) ,te mi je zbog toga teško posuđivati igricu ikome jer ne pazim i ja najbolje,, a moje je kako ce tek neko ko dobi besplatno(na posudbu ) ,,a jos k tome ti paziš čistis i nezz sta sve ne i onda je pitanje dal ce i dalje raditi za 5-6 g jer neke igre cu vjerojatno i onda zeljeti odigrati eto bas me zanima dal ce raditi jer sto prođem i ne diram bas cesto tako da ce se tesko ostetit ,a ako imaju rok trajanja onda svaka cast jebeno baceni novac u nista…:DDDD Pa necu se divit kutijicama ko neki ,…..:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • l)oolvl

    05.09.2012 - 20:01

    samo da kažem, ja sam nedavno kupio novu novcatu igru za PC u trgovini, zapakiranu u kutiji a kutija u najlonu. Kad sam po prvi put otvorio i ubacio DVD u komp da instaliram, nije htjelo, a kutija je odmah pukla sa strane. sreća pa postoji pirat za instalaciju inače ne znam kako bih vraćao to. Činjenica stoji da su prijašnji fizički mediji za igre bili gotovo neuništivi naspram ovoga danas.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?