HCL.HR

Riotov investitor uložio 8.2 milijuna dolara u ‘LoL za tablete’, igru Fates Forever

Dominik Bošnjak 25.11.2013.   •   0 komentara


Prvi investitor koji je ukazao povjerenje Riot Gamesu iskeširao je pozamašnu svotu za pomoć u razvoju Fates Forevera, igre koja je u osnovi tablet verzija popularnog League of Legendsa.

Američka investicijska kompanija Benchmark Capital, igraćoj zajednici najbolje poznata po svojim ulaganjima u online fenomene Second Life i League of Legends, investirala je 8.2 milijuna američkih dolara (cca. 46 milijuna kuna) u razvoj Fates Forevera, MOBA igre rađene ekskluzivno za iPad i Android tablete.

Fates Forever je prvi projekt studija Hammer & Chisel, inače osnovanog od strane Jason Citrona, kreatora iznimno popularne društvene platforme za mobilne igre OpenFeinta koja je do prije dvije godine brojala 75 milijuna korisnika te je ugašena nakon što ju je glavni konkurent GREE kupio za vrtoglavih 104 milijuna dolara u 2011. Iako će Fates Forever biti free-to-play naslov, sam Citron je izjavio kako je razvojnom timu u cilju napraviti igru koja će nagrađivati vještinu te će igrači “plaćati za opcije, a ne za snagu”. Drugim riječima, Fates Forever definitivno neće sadržavati pay-to-win elemente te ni u kojem slučaju neće privremeno spriječavati svoje korisnike od igranja, baš kao i League of Legends.

Sličnosti između ova dva naslova ne staju samo na poslovnom modelu: vizualni stil Fates Forevera također je uvelike “inspiriran” Riotovom igrom, a isto se može reći i za većinu njezinih gameplay mehanika pa i za sam način predstavljanja igrivih heroja putem video uradaka na YouTubeu.

U kojoj će mjeri Hammer & Chisel biti prozivan za plagiranje još ostaje za vidjeti, no činjenica jest da su prvi dojmovi igrača pozitivni, što i ne čudi s obzirom na nedostatak kvalitetnih MOBA naslova na tabletima. Sve u svemu, iOS verzija igre trenutačno prolazi kroz opsežno beta testiranje u određenim zemljama, a dobra vijest je i da je Hrvatska jedna od njih, što znači da već sada možete isprobati ovaj naslov s App Storea. Službeni izlazak na iPadu se očekuje prije kraja godine, dok bi vlasnici Android tableta Fates Forever trebali dočekati na proljeće.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?