HCL.HR

Rocket League ozbiljno ulazi u Esports vode s nagradnim fondom od milijun dolara

Juraj Bevandić 09.02.2017.   •   2 komentara


Developeri Rocket Leaguea se namjeravaju ove godine posvetiti Esports sceni s visokim ulaganjima i nagradnim fondovima dobrim dijelom prikupljenim kroz prodaju itema.

Rocket League Esports

Možda isprva pomalo neočekivano Rocket League je na temelju zabavne igre i onda stalne podrške fanova i developera ostao itekako aktualan u gamerskim krugovima. A sudeći po službenom blogu kroz ovu godinu igra bi mogla postati još uspješnija u tome jer se ozbiljni novci ulažu u njenu kompetitivnu scenu.

Psyonix namjerava kroz turnire u 2017. podijeliti preko milijun dolara, a sveukupno oko dva i pol milijuna je uloženo u organiziranje tjednih turnira, Esports natjecanja i promoviranje. Također će igra dobiti neke nove mogućnosti za potrebe Esportsa, a developeri će tjedno održavati emisiju na Twitchu u kojoj će pokrivati svoje prvenstvo Rocket League Championship Series.

Vjeruju da se u Rocket League svatko može natjecati i uživati. Otkud sva ta lova pitate se? Većinom iz sredstava prikupljenih kroz ključeve koje igrači moraju kupovati da bi otvarali škrinje s itemima u igri. U Psyonixu doduše smatraju da je taj model u redu, jer isti taj novac ulažu nazad u zajednicu kroz nagradni fond na turnirima.

Igrate li još uvijek Rocket League? Mislite li da je ovo pošten model poslovanja?

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • SemirTheChosen

    09.02.2017 - 14:36

    Rocket League je jedna od onih igara koju mogu uvijek i zauvijek igrati i mislim da je posteno to sto radi Psyonix !

  • Drag0nFlam3

    09.02.2017 - 19:39

    Drago mi je za Psyonix da su postigli ovako nešto! Igra je apsolutno genijalna, gameplay je onaj tip “easy to learn, hard to master”, developeri su pošteni, izlaze redoviti updateovi koji ponekad donose i nove arene… Komu se ova igra ne bi svidjela? Definitivno ću pratiti Rocket League na eSports sceni!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?