HCL.HR

Rockstar želi sve svoje gradove unutar jedne GTA igre

nebel 14.12.2012.   •   18 komentara


U intervjuu povodom izlaska GTA: Vice Citya na iOS uređajima, Rockstarov producent natuknuo je jednu zanimljivu ideju koja bi se jednog dana mogla i ostvariti.

Grand Theft Auto oduvijek je izmjenjivao mjesta radnje, kružeći između tri grada – Liberty Cityja, Vice Citya i San Andreasa (koji je pak uključivao više gradova u sebi). Liberty Cityu vraćali smo se već nekoliko puta, San Andreasu vratit ćemo se sredinom iduće godine, a Vice City će na svoju priliku još morati pričekati.

Povodom nedavnog izlaska GTA: Vice Citya na iOS uređajima, Rockstarov producent Leslie Benzies u intervjuu za Digital Trends izjavio je kako je povratak u Vice City u budućim GTA igrama uvijek mogućnost koju će tim razmatrati. No Benzies je također otkrio jednu interesantnu ideju. Naime, Rockstar razmišlja o idealnom scenariju u kojemu bi igrači unutar jedne igre mogli posjetiti sva tri grada, pa bi upravo u tom kontekstu bilo zanimljivo vidjeti Vice City u novom ruhu.

Dakako, gameri bi definitivno bili oduševljeni tom idejom, ali teško je reći hoće li se Rockstar ikada zaputiti prema njezinoj realizaciji. Već je nadolazeći Grand Theft Auto V najavljen kao prostorno najveći GTA do sada pa je ludo pomišljati gdje bi se u njemu smjestila još dva dodatna grada i koliko bi optičkih medija bilo potrebno da se toliki sadržaj materijalizira.

Komentari (18)

  • Dishonored

    14.12.2012 - 11:41

    To je dobro.Bice to bas velik open world.Nego zna li neko da li igra izlazi na PC i WiiU!

  • Deadwalker

    14.12.2012 - 12:01

    Nije problematična fizička količina podataka takvog potencijalnog naslova, nego je stvar u tome što su gradovi idejno i konceptualno sasvim drugačiji. Las Venturas je virtualno izdanje Los Angelesa, Liberty City je replika Velike Jabuke. Ne znam koliko bi imalo smisla u jednu igru utrpati sasvim drugačiji stil života koji postoji u takvim gradovima i kako bi se razvijao gameplay oko takve različitosti (da ne spominjem priču, karakterizaciju likova, koncept misija, štimung itd.). Posebice ako se još doda sve ostalo, s time da Vice City nismo još ni vidjeli u modernijim vremenima. Ja sam uvijek pobornik sadržajnosti igara, no sve mora imati neke svoje granice i neki konačni smisao.

    • Replacement

      @Deadwalker, 14.12.2012 - 14:16

      Sorry ali na koji nacin mislis da su LA (LS) i NY (LC) tolko razlicitu u stilu zivota?

      Ideja je odlicna i nadam se da će upalit. Svaki grad u igrici je bio odličan, a sad kad spojite 3 odlične stvari što dobivate? 🙂

    • Laco21

      @Deadwalker, 14.12.2012 - 15:58

      Pa u cem je fora. Kao da je bitno to se moze sve sloziti… Onda 😛
      Nije isto zivot u hrvatskoj i americi pa smo na istoj planeti… sve se to da smiksati 🙂

  • MaliMicek

    14.12.2012 - 12:33

    Lol ne gospon Deadwalker (btw pozdrav nije te dugo bilo vidjeti ni čut tu :)) Las Venturas je kopija Las Vegasa, Los Santos je L.A.

    • Deadwalker

      @MaliMicek, 14.12.2012 - 13:03

      Bome, pobrkao sam dva naziva, isprika 🙂
      Lurkam ja često ovdje 🙂

  • JaBitiTarzan

    14.12.2012 - 12:46

    GTA još od trećeg nastavka nije dobio ni jednu značajnu inovaciju, osim što se sloboda igrača povećava. To povećanje slobode je toliko značajno da skoro ništa drugo i ne tgreba. Povećanje prostorne površine bi moglo biti suvišno jer ionako ne zavirimo u svaki kutak mape koju dobijemo, tako da ne vidim svrhu takvog projekta, ali ne vidim ni kako bi moglo naškoditi. U svakom slučaju, bolje bi bilo da GTA bolje urade za PC, jer GTA 4 je bio bezobrazno zahtjevan za onako lošu vizuelnu prezentaciju, usporedbe radi, Sleeping Dogs izgleda bolje na istoj konfiguraciji. Izgleda 3 puta bolje.

  • Kralj bizmisa

    14.12.2012 - 13:14

    Već je zapravo bilo isplanirano da se radnja u gta 5 odvija u san andreasu i vice cityu,ali su onda odlučili samo staviti los santos ali puno veći.Nadam se da će sljedeći gta sadržavati vice city,liberty city i san andreas

  • Rapsod

    14.12.2012 - 13:16

    pa kad wow ima ogromni open world zašto nebi i GTA mislim da bi onda bilo pravo vrijeme da se prijeđe sa optičkih medija na USB stikove i kartice ima toliko mogučnosti da je samo nebo granica ……..

  • snooker

    14.12.2012 - 15:30

    nije me briga

    • Cro007

      @snooker, 14.12.2012 - 15:50

      Ako ti nije briga nemoj niti komentirat onda

    • snooker

      @snooker, 14.12.2012 - 16:44

      eto vidiš

  • Maiky

    14.12.2012 - 15:38

    Mision impossible!

  • ArMeenius

    14.12.2012 - 17:36

    U GTA San Andreas-u smo već vidjeli putovanje avionom do Liberty City-ja u jednoj misiji. Tako isto bi mogli napravit mapu sa novim Vice City-em, Los Santosom iz GTA5 i Liberty City-em iz GTA4, ali da prevoz između tih gradova bude jedino avionskim letom. Tako bi mogli napravit da bude loadan uvijek samo 1 od 3 grada, što bi bilo manje zahtjevno za konzole/PC.

    • vilim

      @ArMeenius, 16.12.2012 - 19:42

      Takav princip se meni baš nebi sviđao, a pretpostavljam i masi drugih. Onda bi nekako imao dojam da idem iz jedne igre u drugu, nije interesantno dok se cijela mapa ne može proći autom, a to i je smisao GTA.

  • Metalni

    14.12.2012 - 17:58

    Sa širenjem BlueRay medija će zasigurno doći i do toga- mada i po današnjim tehničkim standardima to nije neki neriješivi problem. U biti, na nekoliko DL dvd-ova bi svakako sve to stalo- no nije baš jeftino. Sa druge strane, i "cloud system" napreduje. No, ono što mene čudi jeste da još nije bilo nekih konkretnih ideja o GTA MMO Universe modelu…

  • Me666

    14.12.2012 - 19:59

    Ma ovo je nešto nepojmljivo za današnje standarde. Ako se ova ideja i ostvari, dogodit će se tek na generaciji nakon "next-gena".

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?