HCL.HR

Ryse 2 navodno otkazan usred Crytekovih financijskih problema

ToxarE 25.06.2014.   •   0 komentara


Deset bivših i trenutnih zaposlenika Cryteka za Kotaku je otkrilo više detalja o financijskim problemima studija te navodnom otkazivanju niza naslova.

Posljednjih dana dosta se priča o povećim financijskim problemima Cryteka, koji je prema izvještaju njemačkog gaming magazina Gamestar na samom rubu bankrota. Mada se studio i službeno oglasio te opovrgnuo te navode, novi izvori javili su se stranici Kotaku kako bi dodatno osvijetlili situaciju.

Anonimni izvori Kotakua navodno su deset trenutnih i bivših zaposlenika Cryteka, koji tvrde kako studio već mjesecima ne plaća zaposlene. Zbog toga je, tvrde, je od ožujka preko 100 zaposlenika napustilo studio, a problemi su doveli i do otkazivanja brojnih naslova, među kojima je i nastavak za Ryse: Son of Rome.

Jedan od glavnih problema je, tvrde izvori, nedostatak komunikacije među Crytekovim studijima te fokus na free-to-play naslove poput nove MOBA igre te Warfacea. “Umjesto fokusiranja na ključne snage tvrtke, Crytek engine te inovativne PC naslove, jednostavno smo skakali na svaku novu veliku stvar u industriji. Samo što, svaki put kada smo to učinili, bilo je mrvicu prekasno i već smo trčali za konkurentima. U ovom trenutku nema osjećaja identiteta i mislim da to frustrira i zaposlenike i fanove”, objasnio je jedan od zaposlenika. Čitav izvještaj provjerite na Kotakuovim stranicama.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?