HCL.HR

Schalke 04 uplovio u LoL esports vode kupnjom LCS tima

Stjepan Fikter 16.05.2016.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


U nogometnom klubu Schalkeu 04 shvatili su da u esports natjecanjima leže novci pa su se odlučili pohoditi virtualne arene kupovinom LCS tima.

shalke

Već i ptice na grani znaju kako se esports svake godine sve više razvija i privlači brojnu publiku, koja uz klasično online praćenje pohodi stadione ili u dvorane gdje se održavaju šarolika natjecanja. Budući da ovaj segment gaminga broji milijune i milijune gledatelja, nije čudno što različite stranke, koje prije i nisu bile zainteresirane za igre, sada polako razmišljaju kako je najbolje ući na tržište virtualnog sporta.

Upravo se na tome polju odlučio okušati poznati njemački nogometni klub Schalke 04 koji će uz travnate površine, od ljeta pohoditi i virtualno borilište Summoners Rift. Naime, uprava kluba odlučila je kupiti Elements, tim koji se natječe u europskom League of Legends natjecanju te su već povukli prvi korak pod novim nazivom FC Schalke 04 gdje su zamijenili midlanera Jeremya “Eiku” Valdenairea s bivšim Unicorns of Love midlanerom Hampusom “Foxom” Myhreom.

Ostatak tima za drugi dio ovogodišnje sezone ostaje isti kao i u proljetnom dijelu natjecanja, odnosno na top laneu je i dalje Etienne “Steve” Michels, u džungli je Berk “Gilius” Demir te bot duo čine AD Rasmus “MrRalleZ” Skinneholm i Hampus “sprattel” Abrahamsson kao support s time da Patrick “Nyph” Funke ostaje kao trener.

Sada već bivši vlasnik Elementsa Jacob “Maelk” Toft-Andersen ostaje povezan s timom unatoč tome što je prodao svoj udjel, budući da će biti na čelu Schalkeovog esports ogranka.

Inače, ovo nije prvi nogometni klub koji je zakoračio u LoL vode jer je prošle godine Beşiktaş J.K. sa esports ogrankom ušao u tursku LoL scenu.

Očekujete li da će i drugi poznati klubovi zakoračiti u virtualne vode? Koji biste tim vi voljeli vidjeti da osnuje svoju esports diviziju?

Označeno sa:

Komentari (3)

  • Whynot?

    16.05.2016 - 20:55

    Da, prava lova lezi u esports-u, a ne u Ligi prvaka.

    • d1cme

      @Whynot?, 17.05.2016 - 12:28

      ligu prvaka treba izborit 😀

    • Whynot?

      @d1cme, 17.05.2016 - 14:58

      Treba ju izborit? Bez zezanja? :\ Ne, ja govorim da obracaju paaznju na ova s***** umjesto da sklope sto bolju ekipu. Da kojim slucajem skromni Mainz (koji ima daleko manji budzet) ne bi zavrsio ispred njih.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?