HCL.HR

Croteam i Gamepires imaju rješenje za dosadnu borbu šakama

Zoran Žalac 23.02.2017.   •   11 komentara


U prikazu igre SCUM na kojoj rade dva domaća studija doznajemo kako će funkcionirati borba u igri i zašto nije pametno ići šakama na medvjeda.

scum-borba

Prošle godine dobili smo najavu kako će dva najistaknutija hrvatska developera igara surađivati na projektu zvanom SCUM, koji će Croteamu i Gamepiresu biti prvi ulazak u zasićeni žanr igara preživljavanja. Dotična dva studija očito su svjesna kako se u žanru survival igara trenutno može vidjeti svega i svačega, te da većina ideja skoro nikada ne izađe iz Early Access faze, no ako je suditi po prikazu borbe u SCUM-u, Hrvati misle ozbiljno uzdrmati žanr spomenutih igara.

Naime, borba golim rukama u SCUM-u bit će dublja od vašeg prosječnog naslova sa zombijima. Značajan novitet bit će kut kamere koji nije zaključan na leđa vašeg lika nego donosi veću preglednost, što je posebno korisno u borbi s više neprijatelja. Osim toga, postojat će dvije vrste udaraca, a o njihova jačina i učinkovitost ovisit će o statistikama snage, spretnosti i metabolizma. Pored statistika utjecaj na upućivanje udaraca imat će i oprema koju nosite.

Komentari (11)

  • nikola2222253

    23.02.2017 - 16:40

    Igra mi. djeluje jako zanimljivo.

  • funky0308

    23.02.2017 - 17:02

    OK, nasi su pa im zelim svu srecu i uspjeh ali nije li malo kasno sada najavljivati ovako nesto? Ostali se polako micu iz tog zanra….ali OK..ajd da i to vidimo. Imaju temu nedavnog rata (devedesete) kako to nisu iskoristili. Neka to bude tema igre prezivljavanja, ne mora biti FPS, moze biti i lik civil koji mora prezivjeti, a ne moraju se bojati da ce , nedaj Boze koga uvrijediti. Valjda se zato svi i klone 91 i te tematike. Ja bas kontam da bi bilo puno zanimljivije i bolje.

    • closingtime

      @funky0308, 23.02.2017 - 21:36

      Prije zbog toga što takvi ratovi nisu za širu publiku gamera.

    • funky0308

      @closingtime, 23.02.2017 - 23:00

      Ali predstavljanje Bolivije kao najkorumpiranije zemlje na svijetu koja ostatak svijeta truje kokainom i sve ih treba pobiti ideja nije? Za svaku igru bi se to moglo reci. Ako si htio reci da je publika mala, tu se slazem ali dobra igra s dobrom pricom moze puno napraviti i da se neke cinjenice prikazu cijelom svijetu. Ide mi to vise na k…u GHW mozes odabrati tetovazu americke zastave preko cijele ruke, zastavu i orla. Oni se svojime ponose, stvaraju svoju povijest (na legalan i ilegalan nacin ali ok), I love NY je majica koju s ponosom nose, zastava im je sve…a ja da dodjem u majici Volim Osijek, svi bi rekli da reklamiram pivo. Trebali bi se malo vise ponositi s onime sto imamo. Srbija je lijepa zemlja, Bosna je jos lijepsa, Hrvatska je raj na zemlji, zasto netko misli da lov u lici ili rafting negdje oko Plitvica ili na Neretvi ne bi bila dobra igra. Cak i dogadjanja 91. Moze se tu napraviti survival i to jako dobar, a da se nikoga ne uvrijedi.

    • closingtime

      @funky0308, 24.02.2017 - 01:23

      Mislim da nisi skužio što pričam, da, kažem da je problem u tome što je publika mala. Pa iz svakog rata i događaja se može napravit dobra igra. Naravno da bi jedan FPS iz 91 bio zanimljiv, ali samo nama. Croteam je ipak kompanija koja je radila stvari kao što je Serious Sam. Sa igrama takve produkcije cilja se na cijeli svijet a rat na ovim prostorima realno i nije toliko zanimljiv za svijet. Misliš da bi prosječnog amerikanca zanimalo igrat neku pucačinu o događajima 91.? Ne, izgledalo bi mu čudno, strano. I to je razlog zašto su sve igre koncentrirane na ameriku, zašto svaka apokalipsa u filmu počinje i završava u SAD, zašto je svaki moderni FPS u trećem svjetskom ratu gdje su neprijatelji kinezi i rusi, i zašto u Battlefieldu 1 ne igramo kao bugari ili srbi. Tako da takva igra kao što je ti predlažeš možda bi funkcionirala kao neki eksperimentalni indie naslov, ali ne nešto što je rađeno za široku publiku.

    • funky0308

      @closingtime, 24.02.2017 - 08:18

      Ja bas mislim da to uopce nije bitno. Ako je zanimljiva prica i ako se prica nesto sto moze zaintetesirati ljude, mislim da je potpuno nebitno o kojoj se naciji radi. Naravno da Ameri vise vole igru gdje tamane ruse ali sumnjam da rusi to vole.. svaka medalja ima dvije strane. Isto to bi mogli ameri reci – zasto bi neki hrvat igrao igru u kojoj je tema rat rusa i amera, a vidis da bi. Bitna je prica i da se sve poveze u neku razumljivu cjelinu. Balkanska ruta prolazi preko hrvatske, krijumcari se sve i svasta. Ima se i tu materijala. Uvozi se svasta i sigurno te price ne bi bile zanimljive samo nama. OK, ja mislim ovako, ti na drugi nacin. Mozda jednog dana i dobijemo takvu igru pa dobijemo i odgovor…

    • darijoman

      @closingtime, 24.02.2017 - 11:44

      Zašto misliš ako nešto nije američko da ne bi uspjelo za širu publiku ? Naprotiv možda bi to čak bila i dobra ideja, nešto inovativno kao što kaže funky sa dobrim scenarijem, bila bi to igra i te kako za širu publiku. Veći bi problem predstavljala našim prostorima jer smo mi još nacionalno zadojeni jer na žalost to što je bilo ne ponovilo se nikada, ali znam kad je trebao izaći Snipe Ghost Warrior 2 da su digli neku hajku zbog misije u Sarajevu

    • funky0308

      @darijoman, 24.02.2017 - 15:12

      Tako je, vise bi mi fantazirali, sto ni ne cudi ali trebamo i mi nastaviti dalje.

  • PinPinPula

    23.02.2017 - 17:20

    ovo zgleda ko arma

  • baDarmageddoN

    23.02.2017 - 18:37

    Ovo je jedna od boljih mehanika borbe koje sam vidio. Da sam na njihovom mjestu ja bi radio igru sa takvim borbama u fokusu.

  • PppPP

    23.02.2017 - 18:44

    ovo izgleda predobro, kupujem kad izađe

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?