HCL.HR

Šef PlayStationa napustio Sony nakon 27 godina

Petra Rukav 03.10.2017.   •   9 komentara   •   Zanimljivosti


Andrew House napustio mjesto šefa Sony Interactive Entertainmenta nakon gotovo tri desetljeća, a njegovo mjesto pripast će njegovom zamjeniku Johnu Koderau.

andrew house sony boss

Sony je obznanio da će predsjednik PlayStationa Andrew House napustiti tvrtku nakon dugih 27 godina, a njegove bivše obveze sada će preuzeti njegov zamjenik John Kodera. Zapravo, House će biti predsjednikom Sony Interactive Entertainmenta do kraja tekuće godine kako bi osigurao glatku tranziciju. Povrh toga, bivši šef PlayStationa također će odstupiti s mjesta izvršnog potpredsjednika tvrtke Sony Corporation.

Andrew House pridružio se Sonyju još 1990. te je pomagao kod izdavanja prvog PlayStationa 1995. godine. No tek ga 16 godina kasnije, kada je Kazuo Hirai postao izvršni direktor tvrtke Sony, dočekalo mjesto predsjednika PlayStationa. Naposljetku je postao i globalni čelnik Sony Interactive Entertainmenta, relativno autonomne podružnice u Kaliforniji.

„Kada sam 2011. godine predao Sony Computer Entertainment u ruke Andrewa Housea bio sam uvjeren da ostavljam PlayStation u najboljim rukama“, izjavio je Kazuo Hirai. Srećom, House je ispunio sva očekivanja i dokazao se kao veoma sposoban čovjek koji zna što radi. Naime, njegov najveći doprinos jest proizvodnja PlayStationa 4, jedne od najuspješnijih konzola svih vremena, koja je učvrstila položaj Sonyja kao vodeće svjetske tvrtke u industriji videoigara.

„Strahovito sam ponosan na ono što smo izgradili s PlayStationom i Sony Interactive Entertainmentom. PlayStation je bio ogroman dio mog života već više od 20 godina, a s poslovanjem koje je postiglo rekordni uspjeh smatram da je ovo pravi trenutak da krenem u nove izazove“, poručio je House.

Budući predsjednik također je dugogodišnji Sonyjev zaposlenik koji se pridružio početkom 90-ih godina, a nedavno je radio na poboljšanju mrežnih usluga tvrtke Sony koje predstavljaju velik izvor prihoda za istu. Kodera je u priopćenju rekao da namjerava „graditi na Andyjevom nevjerojatnom napretku koji je unaprijedio PlayStation brand i proširio poslovne i mrežne usluge“.

Označeno sa:

Komentari (9)

  • SemirTheChosen

    03.10.2017 - 14:19

    neka mu je slava i hvala!

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @SemirTheChosen, 03.10.2017 - 14:44

      Kao da je umro. Jos si mogao dodat naknadno- Pocivao u miru!

    • SemirTheChosen

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 03.10.2017 - 14:49

      pocivao u mirovini.

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @SemirTheChosen, 03.10.2017 - 16:36

      Malo morbidno ali hej tvoj stav.

  • YeYa

    03.10.2017 - 14:22

    Sretno novom predsjedniku! Nadam se da nas čeka još mnogo dobrih igara te uspješnih konzola.

  • l)oolvl

    03.10.2017 - 15:47

    Ako je njegov najveći doprinos proizvodnja PlayStationa 4, mislim da nije napravio dobar posao. Dobili smo minijaturni PC sa Facebook sučeljem i online pretplatom. Nadam se da će njegov nasljednik imati bolju viziju za gamere.

    • Black op

      @l)oolvl, 03.10.2017 - 20:35

      Šta bi po tebi trebalo mijenjati?Plug and play PC je većini gejmera bolji od prebuiltova i samostalnog sastavljanja desktopa.

    • ihneacho

      @l)oolvl, 04.10.2017 - 11:11

      napravio je dobar posao po pitanju prodaje konzole, ko da je njih briga za ostalo, a i mi vlasnici ps4 smo itekako zadovoljni

  • l)oolvl

    03.10.2017 - 21:58

    treba mijenjati prije svega arhitekturu samog sustava, jer jedino što sad razlikuje PS4 i PC jeste vlastiti maksimalno optimizirani OS i ekskluzive. Nintendo je recimo tu ostao dosljedan kroz godine, i kakav god hardver imali, uvijek znaš da se igraš na konzoli. Ali teško je to opisati riječima ako netko nije iskusio igranje na konzolama starijih generacija.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?