HCL.HR

Sega želi smanjiti ekskluzivni razdor između konzola i PC-a

Juraj Bevandić 16.06.2017.   •   5 komentara


Sega tvrdi da sve njihove konzolaške ekskluzive dolaze u obzir za PC port jer prepoznaju vrijednost svojih IP-eva i želju fanova za igrama.

Sega ekskluzive

Sega pod svojim vlasništvom ima franšize koje već dugi niz godina razdvajaju konzolašku i PC publiku. S jedne strane izdaju Total War i Football Manager igre koje više odgovaraju PC-u, a s druge razne akcijske ili RPG igre ekskluzivno za konzole koje baš i nemaju pravih prepreka da budu uspješne na PC-u.

Nedavno su dugo traženi Vanquish portali na PC, malo prije toga i Bayonettu, a čini se da namjeravaju nastaviti u istome smjeru. Njihov europski potpredsjednik marketinga i izdavaštva John Clarke priznao je da vjerojatno koju god konzolašku ekskluzivu većina fanova želi vidjeti na PC-u, Sega već razmišlja o njoj ili čak radi na portu.

Novinar iz PC Gamera ga je pitao za Yakuza serijal i Clarke je potvrdio da je na listi potencijalnih portova te razmišljaju o njemu, zatim je dobio isto pitanje za Persona serijal i opet je odgovorio potvrdno, dodavši da sve igre dolaze u obzir. Tvrdi da kompanija prepoznaje vrijednost svojih IP-eva te imaju konstruktivne i pozitivne razgovore o daljnjim PC portovima konzolaških eksluziva.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • josipk

    16.06.2017 - 08:19

    bilo bi jako dobro da izade yakuza za pc

  • DjokaBA

    16.06.2017 - 17:00

    Joj dajte Personuuu !!

  • BeLLicus

    16.06.2017 - 21:19

    Ja imam i ps4 i PC. Exkluzive i sport igram na ps4 a ostalo na pc. Fps pucacine i slicno zbog lakseg aima sa misom.

  • vragec25cro

    17.06.2017 - 00:39

    pc master race.netreba nama igra s konzola imamo dovoljno igra za pc,eventualno da nam prebace neke nitendove i xboxove ps takionak nema ništa zani,ljivo

  • GhostMan

    13.07.2017 - 00:13

    dobro bi bilo da dodje i na PC

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?