HCL.HR

Sega je nanjušila novac u dobrim igrama, pa će im se ubuduće još više posvetiti

Juraj Bevandić 16.05.2017.   •   4 komentara


Sega je prošle fiskalne godine trebala nove džepove za zaradu od igara poput Persone 5, Yakuze 0 i Total War Warhammera što to im se jako svidjelo, pa će nastaviti ulagati u hitove.

Sega igre

Sega Sammy Holdings, korporacija koja je prije desetak godina nastala spajanjem japanskih firmi Sega i Sammy, a koji nas očito zanimaju zbog Sega dijela kompanije, otkrili su svoje
planove za iduće četiri godine. S njihovog nedavnog financijskog sastanka imamo šarenu službenu prezentaciju koja nam daje uvid u to kako firma razmišlja i funkcionira.

Iako ogroman dio njihovih prihoda još uvijek dolazi od tzv. Pachinko mašina što je jedan od načina za legalno kockanje u Japanu, čini se da se sve više posvećuju videoigrama i tako namjeravaju nastaviti. Žele više svjetskih hitova, ciljaju samo na IP-ove koji će proći vrhunski, a u te svrhe se nadaju i oživjeti neke svoje starije franšize te pribaviti nove.

Visoku kvalitetu namjeravaju postići efikasnijom i bržom izradom igara tako što će skratiti broj naslova na kojima se radi, ali povećati broj osoblja koje radi na svakoj igri. Time se također nadaju uspjeti izbaciti igre u savršenom trenutku kada ih tržište treba, što bi ih učinilo popularnijima i omogućilo napredak – to su sve klasične poslovni planovi, naravno.

No, imajte na umu da Sega kroz vlasništvo nad raznim developerima posjeduje nedavne hitove poput Persone 5, Yakuze 0 ili Total War Warhammera koji se sam u tri dana prodao u pola milijuna primjeraka te ponavljajuće hitove poput Football Managera. Prošle fiskalne godine polovica njihove zarade od videoigara je ostvarena novim igrama, a ako su navedeni naslovi pokazatelj kvalitete kakvu možemo očekivati, onda jedva čekamo vidjeti te nove planove na dijelu.

Komentari (4)

  • boris 34

    16.05.2017 - 11:46

    aha samo tako nije ni cudo da Anime igra dotle dogura

  • Darcoolio

    16.05.2017 - 13:37

    Ja se kao mučenik i dalje nadam da će Boogerman dobiti svoje PC remaster izdanje 🙂

  • l)oolvl

    17.05.2017 - 00:00

    ko bi reko da ima novca u dobrim igrama, inače EA i Ubisoft ubiru masne pare na osrednjim 😀

  • Goran1234

    17.05.2017 - 10:55

    Hmmmm..nek nam daju novi Phantasy Star…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?