HCL.HR

Sega je ugrabila prava na novu igru tvoraca Heavy Raina

Zoran Žalac 29.01.2018.   •   3 komentara


Izdavačka kuća Sega sklopila je partnerstvo s novim londonskim studijem kojega su osnovali bivši radnici Quantic Dreama.

narative games sega

Ljubitelji igara francuskog Quantic Dreama ostali su kratkih rukava u zadnjih 14 godina s obzirom da su Heavy Rain, Beyond: Two Souls i nadolazeći Detroit: Become Human odreda ekskluzivni za PlayStation platforme. Neke od tih igara mogu se zaigrati i na PC-u kroz PlayStation Now uslugu, no još od Fahrenheita iz 2005. Quantic Dream nije izbacio multiplatformski naslov.

To bi se uskoro ipak moglo donekle promijeniti. Naime, između 2015. i 2016. Quantic Dream napustio je nemali broj zaposlenika zbog raznih, nerazjašnjenih razloga. Upravo su oni osnovali novi studio u Londonu zvan Interior Night koji će se baviti razvojem narativnih igara, odnosno igara koje se vrte oko snažnih priča.

Danas je obznanjeno kako je taj studio sklopio dogovor s izdavačkom kućom Sega koja će im lansirati njihovu prvu igru, sasvim novi naslov i svježe iskustvo. Angažiranje izdavača developeru najčešće omogućuje budžet za izradu igre za više različitih platformi, tako da možemo pretpostaviti kako će bivši tvorci Heavy Raina dostaviti nešto slično, ali i na drugim platformama, a ne samo na PlayStationu.

Više detalja o neimenovanoj igri Interior Nighta trebali bismo doznati tijekom ove godine.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • DickDickinson

    29.01.2018 - 21:33

    Mrak…

  • funky0308

    30.01.2018 - 10:03

    Odlicno, samo neka rade. Ako bas mora biti ekskluziva neka bude , bilo bi bolje da svi mogu igrati ali posto se dosta dugo ceka nesto u rangu Heavy Raina ili Beyond Two Soulsa – daj sto das. Heavy Rain mi je bio puno bolji od Beyonda ali imao je i Beyond nekih dobrih fora.

  • karlod1997

    30.01.2018 - 12:12

    vidit ćemo šta će ispast od toga

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?