HCL.HR

Sega po prvi put u povijesti preskače E3 sajam

Stjepan Fikter 07.05.2015.   •   4 komentara


Po prvi puta otkako se E3 sajam održava Sega neće biti prisutna s vlastitim izlagačkim prostorom već samo kao dio izlaganja partnerskih tvrtki.

Sega po prvi put od 1995. godine otkako se održava E3 sajam neće biti prisutna sa svojim izlagačkim prostorom. Da ne bude sve tako crno, Segini naslovi će se pojaviti na sajmu, ali samo na štandovima partnerskih tvrtki. Razlog za preskakanje izlagačkog dijela sajma vjerojatno leži u činjenici da Sega jednostavno nema velike naslove u rasporedu sve do kraja godine, no tvrtka će zasigurno biti prisutna na sajmu “iza kulisa” s ciljem sklapanja novih poslovnih partnerstva.

Igrači koji su duže vrijeme u ovim vodama, sigurno se sjećaju vremena kada je Sega bila značajni igrač na tržištu videoigara dok je još proizvodila konzole, no taj se utjecaj bitno smanjio kada su se prebacili samo na razvoj i izdavanje igara. Još ako uzmemo u obzir da su ranije ove godine najavili kako prestaju s izradom AAA naslova za konzole te prebacuju fokus na PC i mobilno tržište što je rezultiralo otkazom za oko 300 ljudi, jasno je da pred Segom nisu baš najsvjetliji dani. Sega je inače bila jedan od najvećih izlagača na prvom E3 sajmu prije 20 godina.

Komentari (4)

  • Ovcaodnovca

    07.05.2015 - 11:29

    nesjećam se zadnje poštene igre koju je Sega napravila i izdala

  • wyzard

    07.05.2015 - 13:14

    Ništa od Shenmue 3??? Ufff. A realno, ne mislim da ćemo njih i Konami više ikada vidjeti na E3-u.

  • torgal

    07.05.2015 - 14:13

    ja ne razumem njihovu debilsku politiku ,uhvatili se za sonica ko da nista drugo neznaju da prave ,u mesto da urade jedan lep kvalitetn 3d rpg nastavak wonderboy-a da naprave cudo sa ovom novom grafikom oni sviraju kurce… A konami da uradi Simphony of the night 2 na isti fazon kao prvi deo i eto uspeha i povratak stare slave ,al ebiga

  • Dexol

    07.05.2015 - 15:13

    ma ne vjerujem da će preskočit, prije da će protrčati pored E3 sajma kao Sonic xD

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?