HCL.HR

Shovel Knight pokazao da se i lopatom može doći do milijuna

Zoran Žalac 16.04.2016.   •   0 komentara


Indie hit Shovel Knight iz 2014. zabilježio je nesvakidašnji uspjeh prodavši se u 1,2 milijuna primjeraka. Tko bi rekao da će to poći za rukom vitezu koji se bori – lopatom.

Shovel+Knight

Da staromodni 2D platformeri imaju svoje mjesto na tržištu jasno pokazuje uspjeh indie hita Shovel Knight. Dotični je 2014. prvo započeo kao igra za PC, Wii U i 3DS, a godinu dana kasnije dobio je portove za sve ostale konzole. U nepune dvije godine igra se prodala u preko 1,2 milijuna primjeraka što je za naslov ovakvog tipa gotovo nestvaran rezultat.

Najviše zarade developeru je donijela PC verzija, iako je istu završilo tek 32% kupaca. Zaradu im je donijelo i preko 180 tisuća Amiibo figurica. Od 1,2 milijuna prodanih primjeraka milijun je prodano digitalno, dok se u fizičkom obliku najviše kupovalo na Wii U konzoli. Prije Shovel Knighta, najprodavanija igra deveteročlanog Yacht Club Gamesa dosegnula je 50 tisuća primjeraka.

Shovel Knight će u bližoj budućnosti dobiti još nekoliko besplatnih proširenja, a zatim će njegov developer zaključiti razvojni proces te se prebaciti na svoj novi projekt.

millionSalesChart

Označeno sa: , ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?