HCL.HR

Sierra se vraća u život s Geometry Warsima i King’s Questom

Stjepan Fikter 13.08.2014.   •   4 komentara


Šest godina je prošlo od zatvaranja Sierre, a sada se vraćaju na tržište kao kompanija za izdavanje indie igara s dva naslova u pripremi.

Nakon što su se prije šest godina spojili Vivendi i Activision, Sierra je zatvorila svoja vrata i postala dio prošlosti. No, prošli tjedan smo mogli svjedočiti videu u kojemu je Activision poručio da će se Sierra vratiti u život, a sada je otkriveno kako će se upravo pod tim imenom pripremiti i izdati novi Geometry Wars te King’s Quest naslovi.

Sierra je inače osnovana 1979. godine od strane Kena i Roberte Williams, a bila je poznata po grafičkim avanturama poput Space Quest, King’s Quest i Police Quest. Sada za iduću godinu pripremaju novi King’s Quest čija se radnja vrti oko kralja Grahama koji dijeli priče o svojim avanturama sa svojom unukom.

Drugi naslov koji će pripremiti za tržište je Geometry Wars 3: Dimensions na kojemu radi Lucid Games. Dimensions izlazi krajem ove godine, a sada će biti u tri dimenzije, nasuprot 2D prikaza u prethodnicima. Nisu otkrivene platforme na kojima će izaći, a kreator serijala Stephen Cakebread potvrdio je kako ne sudjeluje u razvoje nove igre.

Ken Williams izjavio je: “Vrlo smo ponosni na ono što smo stvorili prije svih tih godina sa Sierrom Online, a današnja vijest o obnavljanju Sierre kao specifičnog branda za indie naslove je veoma ohrabrujuća. Radujemo se što ćemo vidjeti kako će nastaviti živjeti Sierrin neovisni duh i posebno smo uzbuđeni da vidimo što će The Odd Gentlemen napraviti s King’s Questom.”

Komentari (4)

  • Juventino

    13.08.2014 - 08:57

    Jeste li vidjeli Novi Silent Hill https://www.youtube.com/watch?v=ori1-bTEfII

    • Ementaler

      @Juventino, 13.08.2014 - 09:18

      Imaš temu o tome na forumu, bit će i vijest uskoro. Samo nemoj spamat komentare vijesti sa stvarima koje nisu vezane uz tu vijest.

  • TessaraVejgan

    13.08.2014 - 09:46

    Hoće li KIng's Quest biti vezan za prethodne dijelove ili nema veze s njima?

    • snowblind

      @TessaraVejgan, 13.08.2014 - 10:52

      Nije otkriveno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?