HCL.HR

SimCity (5) – prijevremeni detalji

Zoran Žalac 03.03.2012.   •   3 komentara


Dok nestrpljivo očekujemo službenu najavu novog SimCitya, sa svih strana dolaze vijesti o novitetima te igre. Ako se samo dio njih pokaže točnima očekuje nas značajan napredak u serijalu.

Njemački magazin GameStar (isti onaj koji nas je opskrbio prvim slikama novog SimCitya) prijevodom svog teksta donio je još nekoliko interesantnih detalja o igri koju Maxis i Electronic Arts planiraju najaviti u utorak, 6. ožujka.

Prema svemu sudeći, neće to biti SimCity 5 nego jednostavno SimCity, čime nas EA još jednom dovodi u nepotrebno konfuznu situaciju u kojoj ćemo se (baš kao u slučaju aktualnog SSX-a) svaki put pitati je li riječ o originalnom SimCityu ili pak o verziji iz 2013. godine. No što je tu je – puno je vedrija vijest što se uvođenjem zaobljenih prometnica gubi tzv. grid sustav koji je često limitirao postavljanje objekata. Također, puno slobodnije sada „diše“ i kamera koja više nije fiksirana, već omogućuje slobodno rotiranje i zumiranje. A kad već možemo zumirati, treba se i pobrinuti da igra pod povećalom izgleda sasvim pristojno.

Ako je vjerovati informacijama iz magazina, slike koje smo do sada vidjeli predstavljaju tek konceptualne crteže, a ne same screenshote. Objekti u samoj igri bit će daleko detaljniji, okoliš će biti življi i sl. Sve će to utjecati i na sam gameplay. Primjerice, obzirom da će se objekti mijenjati s vremenom, neće vam trebati nikakav indikator koji će vam reći da neka tvornica radi loše, već ćete to sami moći uočiti na temelju njezinog izgleda i onoga što se u njoj događa ili ne događa. Zanimljivo je i to kako će objekti s vremenom otključavati nove sposobnosti, pa će tako primjerice uspješna vatrogasna postaja nakon nekog vremena moći brže gasiti požare, i sl.

Kao što je već otkriveno – multiplayer će ovoga puta imati značajnu ulogu u igri. On će biti izveden kao kompetitivni u vidu leaderboards ljestvica, ali i kao kooperativni u smislu da s ostalim igračima možete razmjenjivati dobra, odnosno trgovati resursima putem cestovnog, pomorskog i zračnog prometa. Ideja definitivno zvuči dobro, a ostavlja i dovoljno prostora za neke druge mogućnosti. No o svemu tome više ćemo čuti za nekoliko dana.

Komentari (3)

  • kuky90

    04.03.2012 - 10:05

    Nadam se da neće biti loš kao prošli nastavak, nego da će biti više u stilu četvorke

  • Blaster32

    04.03.2012 - 12:54

    sam da ne zajebu nešt 🙁

  • Apocalypse4987

    04.03.2012 - 13:32

    baš sam se zaželija sim cityja

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?