HCL.HR

SimCity krenuo problematično

ToxarE 05.03.2013.   •   3 komentara


SimCity je danas krenuo u prodaju na tržištu Sjeverne Amerike, no serveri Electronic Artsa očito nisu bili spremni ni za jedno tržište.

Premda su prve recenzije novom SimCityu prilično naklonjene, korisnici igre nisu nimalo oduševljeni jednom stvari – nužnom konekcijom na Origin. U suštini, rijetko bi se tko bunio da se uopće može spojiti na igru jer je informacija da igra zahtjeva stalnu internetsku konekciju bila poznata još davnih dana. No iako je igra lansirana tek u Americi, korisnici koji su unaprijed rezervirali digitalnu kopiju na Originu nisu je mogli preuzeti, oni koji su igru nabavili u fizičkom obliku nisu je mogli otključati, a oni koji su je otključali nisu joj mogli pristupiti zbog gužve na serverima.

Kako SimCity nije isključivo multiplayer igra, mnogim su korisnicima izrasli rogovi na glavi, kao i u slučaju Diabla 3 koji je imao identičnu situaciju, ali je za razliku od SimCitya u prodaju pušten istovremeno na tri tržišta. Stoga se nameće pitanje što bi se tek dogodilo da su se ovoj navali pridružili i Europljani, odnosno onaj dio njih koji je igru planirao kupiti u maloprodaji.

Srećom, EA marljivo radi na rješavanju problematičnog starta SimCitya (pogledajte samo zadnjih šest tvitova unutar 12 sati), pa se nadamo da će situacija biti izglađena do 8. ožujka kada bi SimCity trebao stići u naše trgovine.

Komentari (3)

  • Werewolf

    05.03.2013 - 18:00

    Pa ja ga cak i ne mislim kupit na Originu. Ah mozda nekad bude neki popust al nema nista od origina. Nezz volio bih da igru stave na steam.

  • Black op

    06.03.2013 - 12:14

    Tako im i treba, prva igra koja kosta 60-80€, jedino mi je zao Maxisa.Ne znam zasto EA hoce da unisti sve developere.

  • wyzard

    @leneroth88, 05.03.2013 - 18:25

    To se neće dogodit.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?