HCL.HR

SimCity uskoro dobiva offline mod

nebel 14.01.2014.   •   0 komentara


Deset mjeseci nakon izlaska SimCity bi trebao maknuti kontroverzni zahtjev nužne spojenosti na Internet i Origin te dobiti svojevrsni singleplayer mod.

Podrška za moddanje SimCitya bila je tek početak ovogodišnjih promjena za tu igru. Electronic Arts i Maxis popustili su još jednom te su za novo ažuriranje najavili takozvani offline mod – što znači da za igranje igre više nećete morati biti spojeni na Internet, odnosno Origin. Mod je po riječima Patricka Buechnera u završnim fazama izrade te mu prije izlaska u narednim tjednima predstoji intenzivno testiranje.

Ovaj potez nije toliko iznenađujuć s obzirom da je offline mod, ili bolje rečeno tzv. singleplayer igra, bila visoko među željama igrača i fanova SimCityja te je Maxis još ranije razmatrao mogućnost njegovog uvođenja. Međutim, kada je igra tek puštena u prodaju i kada je prvih tjedana imala velike poteškoće zbog navale igrača na servere, u Maxisu su tvrdili kako je novi SimCity osmišljen s mrežnom komponentom na umu i da kao takav ne može funkcionirati bez veze s Internetom, a da se pri tome ne odradi ogroman posao oko igrinog koda; posao koji Electronic Artsu nije bio u interesu.

Ubrzo je otkriveno kako su to bile samo prazne riječi jer igra zapravo nije imala nikakvu korist od nužne spojenosti na mrežu, a povodom najave ovog offline moda u Maxisu nisu pojasnili zašto je to moguće sada, a nije bilo izvedivo prije deset mjeseci. No, bolje ikad nego nikad – reklo bi se. Sad još samo da dočekamo proširenje onih skučenih mapa pa bi SimCity zapravo mogao biti blizu igre kakvu smo očekivali.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?