HCL.HR

Skandal u Infinity Wardu?

Zoran Žalac 02.03.2010.   •   41 komentara   •   Gaming Related


Dva ključna člana Infinity Warda navodno su napustila tvrtku, a Activision ih tuži zbog kršenja ugovora.

Iako je čitava situacija još uvijek obavijena neslužbenim informacijama, Infinity Ward, studio zaslužan za Call of Duty serijal, navodno je u napetim odnosima s matičnom kompanijom, Activisionom. Ako je suditi po izvješću sajta G4TV, predsjednik IW-a Vince Zampella te jedan od originalnih osnivača tima, Jason West, napustili su tvrtku, a Activision ih tuži zbog kršenja ugovora. Da stvari budu čudnije, nitko ne zna trenutni status spomenutog dvojca, a poslovne prostore Infinity Warda navodno je okupirala Activisionova zaštitarska kompanija. Što bi sve to trebalo značiti, saznat ćemo ubrzo kada u javnost procuri više detalja.

Komentari (41)

  • MrvacX

    02.03.2010 - 13:49

    tak im treba kad su usrali mw2

  • thechosentwo

    02.03.2010 - 14:45

    Activison – to je dovoljno reci. Kladim se da su se opet zakacili oko politike activisiona.
    Kao i prvi puta kada se radio modern warfare. Ako netko ne zna,ovaj covjek koji glavni u IW je dao prjedlog da se prede na moderno ratovanje nakon cega su se zestoko razisli u saamoj ideji. na kraju je izdan mw i activision je naravno bio zadovoljan posto je bip pun pogodak i zaradili su brdo novaca. Sada tog istog covjek tjeraju iz tima. Nevjerovatno.

  • Alex

    02.03.2010 - 16:12

    Nije baš ovdje IW kriv jer im Activision uopće nije (prema novim vijestima) isplatio premije za uspjeh MW2 koji se prodao u golemom broju.
    Uz to, čini se kako će njihov ugovor puknuti, a traje do studenog pa ćemo još vidjet kome ide pravo na Modern Warfare serijal.

  • Lupingo

    02.03.2010 - 16:55

    Bilo je samo pitanje dana…

  • jinx666

    02.03.2010 - 16:59

    mrvacx ko je usro mw2???? pa jel si ti igrao igru????

  • thechosentwo

    02.03.2010 - 16:59

    Poslije cod4 sve je krenilo nizbrdo sto se tice kvalitete njihovih naslova tako da ni ne zalim puno.

  • MrvacX

    02.03.2010 - 17:09

    da jesam i igra je sranje sve su usrali smece najvece taj mw2 a svi ga samo hvale

  • Frenky18

    02.03.2010 - 17:15

    @mrvac tebi bas i nisu sve na broju,bilokoji gamer koji drzi do sebe nece reci da je mw 2 sranje i da su ga zasrali

  • kuky90

    02.03.2010 - 17:43

    ma mrvac nema pojma nije igrao vjerujte mi, znam jer nema love da kupi original igrao je crackanu verziju, a tamo je jako ružno igrati.
    @thechosentwo od cod4 kažeš sve ide nizbrdo, a cod5 nije ni radio infinity ward, tako da se to nebroji

  • Frenky18

    02.03.2010 - 18:01

    definitivno te potpisujem kuky inace ja imam org i igrica je prezakon,posebbno mp,grafika odlicna

  • jinx666

    02.03.2010 - 18:53

    ma jebote mrvacx mozes ti misliti kaj oces….al da su ti sve na broju nisu….Ja sam proso mw2 u jednom dahu i mogu reci da je igrica mozda i za nijansu bolja od jedinice!!!! Al jebiga ti ne prepoznajes koja igra valja a koja ne valja…to je zalosno!!!!:(

  • patafix

    02.03.2010 - 18:58

    Svako ima svoje mišlenje, meni je odlična, jos da je imala i dedikejted bil bi jos bolja.

  • MrvacX

    02.03.2010 - 19:01

    ma meni je igra smece nad smecima (mw2) glupost obicna a grafika tek fuuuuuuj!

  • Mansky Hunt

    02.03.2010 - 19:48

    Dobro Mrvice,možeš sjesti,imaš jedan za polugodište.

  • Alex

    02.03.2010 - 19:59

    LOL, pa vi ste legendarni!
    Jel netko ovdje uopće pročitao ovu vijest jer svi nešto komentiraju dali je MW2 dobar ili ne.

  • MrvacX

    02.03.2010 - 20:11

    pa gledajte mw2 jest jedno zestoko smece,sranje nad sranjima itd.
    prica je katastrofa sve vec viđeno,grafika je teski shit,mi koji nemamo para nebremo igrat taj usrani mp bez ds gameplay je skriptirani i ai je glup ko babino prase
    mw2 je sranje a bc2 rulz najbolja igra na svijetu!

  • jinx666

    02.03.2010 - 20:11

    pa mrvica je nes poceo srati za mw2!!!!!

  • jinx666

    02.03.2010 - 20:11

    pa mrvica je nes poceo srati za mw2!!!!!

  • Dodo152

    02.03.2010 - 20:20

    a gle ja sam igro mw2 , la mi je cod4 bolji, oruzja su bolja i igriviji je….

  • Dodo152

    02.03.2010 - 20:22

    zaboravih, dobar je mw2 al mi je cod4 bolji ipak

  • xGAME

    02.03.2010 - 20:30

    Tako im treba, nek neka, bmk za njih, kad su vec toliko zasrali mw2 neka se i medjusobno malo hebu

  • pirat

    02.03.2010 - 20:37

    @mrvaca u biti jebe što nemože igrati piratski mw2.
    A što se tiče teme,Activision več duže vrijeme ne što sere dečkima iz IW.

  • kuky90

    02.03.2010 - 21:39

    lol ovaj Mrvac je bio prijavljen na bug-u i dizao igru do nebesa, ali kad je čuo da neče moći igrati bez originala, igramu od jednom postala šit.
    Ma on je neko napuhano i umišljeno derište jer da ima imalo mozga nebi govorio nešto o igri koju nije igrao.

  • Cole™

    02.03.2010 - 22:04

    MrvacX mrtvi retardirani debilu, odjebi od ovog sajta i foruma, mrtvo smeće prokleto jebo ti pas mater neargumentiranu

  • luckyluke

    02.03.2010 - 22:11

    @Mrvac

    Grafika je bolja nego u 4-orki,gameplay je poboljsan.
    Sve je na svome mjestu,jedino sto ti fale DS a mi forumasi smo se na to navikli i uzivamo
    Slazem se sa Kuky-jevim zadnjim komentarom

  • luckyluke

    02.03.2010 - 22:18

    Mrvac,ajde malo na BUG forum da ko ljudi popricamo. :)

  • kuky90

    02.03.2010 - 22:20

    ma pusti kreten zaboravio šifru looooooooool

  • Ementaler

    02.03.2010 - 22:41

    Lijepo si djelite uvrede vidim. Ajde nemojte više. Nije ovo mjesto za takve “rasprave” kvragu.

  • AIRGUNS FREAK

    02.03.2010 - 23:29

    vjerojatno nisu se mogli dogovoriti oko podile kolača,ipak je milijardu dignuo MW2,samo opet i oni dok su bili samostalni mogli su odbiti da ih kupi activision,ali POHLEPA JE VJEČNA

  • MrvacX

    03.03.2010 - 08:37

    ma mozete mi ga popusit mw2 je sranje i svi koji su kupili original su budale kao i moj bratic koji ga je kupio ovdje
    tak da odjebite jer necete priznat da je mw2 teski shit

  • Praetorian1

    03.03.2010 - 09:38

    Ja neznam zasto se cod fransiza forsira da mora izlazit svake godine, nek pauziraju koju godinu, i normalno da ce bit ŠKANDALA

  • Lazy

    03.03.2010 - 09:59

    Mrvacx nemoš forsirati ekipi da nevalja kad se ekipi sviđa i guštaju (il nazivati ljude budalama), to što se tebi ne sviđa je potvrda o onoj “iznimka koja potvrđuje pravilo”, pravilo da je u pravilu moder warfare (sa svakim nastavkom) jedna od najboljih i najzabavnijih igara ikad, na datu tematiku…i čini mi se da je ovdje bila riječ o frci u infinity-u, pa bi o tome trebali raspravljat a ne o krivo argumentiranim podatcima MW2…kao loša grafika i sl…

  • kuky90

    03.03.2010 - 10:11

    mrvac se nada da će bc moći igrati bez originala, a da se malo informirao bi
    znao da je to još manje moguće od mw2

  • Lupingo

    03.03.2010 - 10:15

    C/P sa GamePlay sajta:Jučerašnje glasine su potvrđene, Activision nastavlja s planom za prostituciju COD-a

    Klupko oko problema u Infinity Wardu i navodnih otkaza te potpuno novog smjera razvoja Call of Duty serijala konačno se rasplelo! Activision je objavio svoj službeni strateški plan za budućnost razvoja COD franšize. Kao prvo, potvrđena je jučerašnja glasina da su West i Zampella iz Infinityja dobili otkaze, a kao razlog navodi se “neslaganje u kreativnoj viziji razvoja Call of Dutyja”.

    Potvrđeno je također kako, a o čemu smo već pisali u prethodnim brojevima GamePlay časopisa, krajem godine izlazi nova Call of Duty igra na kojoj radi Treyarch. Za iduću godinu pak Activision je najavio potpuno novi COD projekt i to u potpuno novom žanru. Na njemu radi Sledgehammer Games, sastavljen od bivših članova tima koji je za EA radio na Dead Spaceu. Taj naslov bit će posebno interesantan jer će predstavljati prvi primjer Activisionove namjere za proširivanje Call of Duty “univerzuma” i na ostale žanrove. Igra na kojoj radi Sledgehammer Games bit će naime akcijska avantura i to navodno iz trećeg lica.

    Što se budućnost Infinity Warda tiče ona je trenutačno pomalo maglovita. Jedina prava potvrda odnosi se na to da će uskoro dovršiti i izdati dva DLC paketa s mapama za Modern Warfare 2. Mi i dalje ostajemo pri našem predviđanju kako ih je Activision prisilio da započnu s radom na svojevrsnom Call of Duty MMOFPS-u.

    Za kraj, u Activisionu su obznanili i plan kako kreću u osnivanje posebne Call of Duty “poslovne jedinice” unutar svojih redova, a kojoj će cilj biti nadzor i planiranje razvoja franšize (čitajte između redova – maksimiziranje profita). Kao finalni cilj, prema kojem žele pogurati COD, čelnici Activisiona naveli su Blizzardov poslovni model online igranja i pretplate.

    U prijevodu to sve znači kako ćemo u idućih nekoliko godina doživjeti pravu kišu Call of Duty igara svih okusa, boja i mirisa. Na riječ besplatno u idućim Call of Dutyjima zaboravite, a ako ste jedan od onih koji još uvijek protestira radi onemogućavanja hostanja multiplayer mečeva na zasebnim vanjskim serverima, sada se slobodno možete okanuti ćorava posla. Sve što će se ubuduće oko Call of Dutyja raditi i događati, imat će veze ponajprije s novcem a zatim tek sa svim drugim.

  • wyzard

    03.03.2010 - 10:48

    nah, odbit će im se ta glad za novcem od glavu jednom.
    cod s pretplatom će popušit eventualno X360 useri, PC i PS3 igrači nisu baš toliko skloni stalnom plaćanju.

  • Mayhem

    03.03.2010 - 11:45

    ma ja brijem da ovaj MRVACX samo podje*ava ekipu ovdje 😀 😀

  • Mayhem

    03.03.2010 - 11:48

    edit –> call of duty – avantura iz treceg lica? ko je ovdje lud? :S:S

  • AIRGUNS FREAK

    03.03.2010 - 15:52

    Uskoro možemo očekivati COD u obliku Final Fantasija

  • Pheaton

    03.03.2010 - 19:07

    Sad kad ovo sve VW skuži pa Golf krene izlazit na godišnjoj bazi! 😉

  • MrvacX

    04.03.2010 - 19:18

    sta vi god pricali mw2 je sranje i tocka nista nevalja u toj igri samo za n00bove igrica je ta

  • Freddy

    02.04.2010 - 10:01

    zašto se svi svađate s Mrvcem pa vidite da lik nema pojma o čemu priča… Mrvac odigraj igru kako treba otvori temu na forumu MW2, stavi svoj komentar tamo, a uvrede zadrži za sebe, BF:BC2 je i meni bolji, ali je i MW2 odlična igra i zaista zaslužuje sve te pohvale… A ova vijest da će CoD postati avantura iz trećeg lica je po mom mišljenju samo mit kako bi se igračka publika zadržala na vršcima prstiju… ne vjerujem da bi išli uništiti takvu franšizu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!