HCL.HR

Službeno najavljen PES 2015 za PS4 i Xbox One

ToxarE 04.07.2014.   •   6 komentara


Konami je otkrio hrpu detalja vezanih uz prvo izdanje PES-a za next-gen konzole, a najviše buke moglo bi podignuti uvođenje mikro transakcija u Master League Online.

Kao što je bilo najavljeno, Konami je jučer otkrio prvi niz detalja vezanih uz najnovije izdanje svoje nadolazeće nogometne simulacije, PES 2015. Riječ je o prvoj igri serijala za PlayStation 4 te Xbox One konzole, kao i prvoj koja u potpunosti koristi Fox Engine – onaj za PES 2014. je engine korišten samo u “embrionalnoj formi”, navode.

U prilično dugoj objavi za medije iz Konamija naznačuju da im je cilj podignuti realizam na terenu na novu razinu te rekreirati dramu teško dobivenih utakmica, a sve unutar novog slogana “Teren je naš”. Igru zajedno razvijaju glavni Konamijev tim u Tokyju te nedavno osnovan PES Productions tim u Windsoru.

Među važnije promjene spadaju novi sistem pucanja koji bi trebao omogućiti raznovrsnost različitih stilova šuta s preciznom kontrolom smjera te jačine udarca. Proširene su i opcije dodavanja, gdje je naglasak na novoj fizici koja omogućava da se lopta realistično ponaša u svim situacijama. Konami nadalje naglašava novu shemu kontrola koja omogućava da igrači reagiraju “brzinom svijetlosti”, kao i znatno poboljšan AI suigrača.

FOX Engine trebao bi omogućiti da igrači izgledaju realnije nego ikada – preko 1000 nogometaša izrađeno je za novu igru, a svaki ima vlastite animacije te stil igranja koji utječe na utakmicu. Poboljšana je animacija publike te efekti, zvukovi i pokreti publike na koje utječe tijek igre. Novi efekti osvjetljenja bit će korišteni za cijeli stadion i mijenjat će se ovisno o razdoblju dana te vremenskim uvjetima.

Vraća se i PES ID, zahvaljujući kojem bi se igrači trebali ponašati kao u pravom životu, a timovi koristiti svoje strategije. Master League Online će doživjeti značajne promjene, a ona koja će zasigurno izazvati najburnije reakcije jest implementacija mikrotransakcija: igrači će moći koristiti pravi novac za direktnu kupovinu željenih igrača.

Nadalje, igra će dobivati osvježenja na tjednoj bazi koja će usklađivati transfere te promjene sastava s onima u pravom nogometnom svijetu. Osim toga, dolaze nam i tereni koje ćemo moći prilagođavati protivniku: “Preferira li vaš protivnik pas igru’ Onda jednostavno nemojte podrezati travu na terenu kratko. Ili je možete zaliti kako biste ubrzali pas igru vlastitog tima. Svaki dio stadiona možete prilagoditi vlastitim potrebama.”

Ne sumnjamo kako će se igrači složiti da je prilično važnije od dobre većine navedenog da igra uspije vratiti autentičan osjećaj nogometa koji zapravo nema već duži niz nastavaka. Stoga bi nas više od hrpe riječi u objavljenom press releaseu razveselio jedan fini gameplay trailer, no dobro – tko čeka…

Komentari (6)

  • SickyRitt

    04.07.2014 - 16:21

    PC?

  • HCL_user1000

    04.07.2014 - 16:28

    Neznam zvuci zanimljivo i nekako pes mi je uvijek iso na zabavu, pa neznam sta ce napravit s tim realizmom… negdje sam cuo da se vracaju s nacinom igranja na PES 5

  • Ajdin7

    04.07.2014 - 16:57

    Ne vidim neke promjene u gameplayu u odnosu na PES 14 – https://www.youtube.com/watch?v=atCIGuzWTyE

  • LedenaAvet

    04.07.2014 - 18:37

    Slika i sve je uglavnom ostalo od 2014 al su toga jos dosta izmjenili u nacinu igranja i modovima za igranje.

  • ivanmatic29

    04.07.2014 - 19:34

    taj se naceka

  • cccc7777rrrr

    15.07.2014 - 10:21

    PS3?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?