HCL.HR

Službeno zasutavljena proizvodnja Wii U konzola u Japanu

Juraj Bevandić 02.02.2017.   •   5 komentara   •   Tehnologija


Nintendo je netom pred izlazak Switcha napokon priznao poraz i konačno prekinuo proizvodnju Wii U konzola koje će ostati zapamćene kao najslabije prodavana Nintendova konzola ikada.

proizvodnja Wii U

Da će Nintendo prestati s proizvodnjom Wii U konzola naglabalo se i prije službene najave Switcha. Još pred godinu dana smo očekivali prestanak proizvodnje, ali je Nintendo to demantirao i nadodao kako im je plan proizvoditi nove Wii U konzole barem do proljeća 2018. Zatim kada je Switch napokon najavljen Nintendo je objasnio da će usporiti s proizvodnjom Wii U konzola te bi ih moglo biti teže naći u prodaji od 2017. nadalje.

Izgleda da će se te posljednje informacije i ostvariti, na službenoj stranici je primijećen natpis da je proizvodnja Wii U obustavljena. Znamo da Nintendo do kraja fiskalne godine, tj. do kraja trećeg mjeseca namjerava isporučiti još 800 tisuća konzola distributerima i trgovinama, a od tada nadalje bi se trgovalo samo konzolama koje su već u opticaju. Iskreno nas ne iznenađuje da je odluka donesena sada s obzirom da su nedavni prodajni rezultati bili prilično poražavajući.

To bi ujedno nekako označilo i kraj Wii U konzole, iako će još nekoliko igara izaći za nju, pa među njima i veliki naslov poput nove Zelde. Također, to je službena potvrda da je Wii U Nintendova najslabije prodavana konzola ikada s jedva 14 milijuna prodanih primjeraka ako uspiju rasprodati ovih posljednjih 800 tisuća. Što se softvera tiče, prodano je 96,5 milijuna kopija za Wii U što je isto rekordno slab rezultat u njihovoj povijesti.

Komentari (5)

  • Czar

    02.02.2017 - 11:49

    Slika je odlična! 🙂

  • brlja

    02.02.2017 - 13:32

    Ostat ce ovako zapamcena, no moja hrpa igara za wii u je i dalje duplo veca od ove za ps4, a imam i jednu i drugu konzolu od pocetka. Pratim gaming svijet od kraja 80ih i wii u je po meni najbolja konzola sta se tice ekskuziva ikad (posjedujem svaki nintendo i ps). Nintendo ima problem sto misli da danasnji ljudi prepoznaju kvalitetu na nacin kao u 90ima. Zivimo u svijetu justin biber-fast and furius-ac cod-a, sve je samo hype, lazne vijesti, lazan proizvod, zadnje smece se prodaje isto ko i nesto kvalitetno. Gaming svijet je postao mainstream, samim time – ideja, originalnost, ‘saft’ su presli u alternativu. To je po meni glavni neuspjeh wii u-a, nintendo nije shvatio da vise nisu srednja struja…

    • GTA222

      @brlja, 02.02.2017 - 18:05

      Istina.

  • l)oolvl

    02.02.2017 - 16:01

    nitko nigdje ne spominje da je Virtual Boy zapravo njihova najslabije prodavana konzola ikada 🙂 kao da su svi zaboravili taj epic fail

  • FOYE

    02.02.2017 - 16:44

    RIP

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?