HCL.HR

SMITE priprema Svjetsko prvenstvo s nagradnim fondom od 600 tisuća dolara

Renato Pedišić 03.07.2014.   •   2 komentara


Kako bi proslavili četiri milijuna igrača, tvorci SMITE-a Hi-Rez Studios planiraju pokrenuti Svjetsko prvenstvo u tom MOBA naslovu s nagradnim fondom od 600 tisuća dolara.

Otkako su u ožujku izdali SMITE, Hi-Rez Studios poduplao se u veličini. Kako i neće kada jedan takav privatni, nezavisni studio sada treba brinuti za čak četiri milijuna igrača koje je privukla izazovnost njihovog neobičnog MOBA naslova.

Od tih četiri milijuna igrača, 45% otpada na Europljane, 40% na žitelje Sjeverne Amerike, 10% na Južnoamerikance, a tek 5% na igrače iz drugih regija. Ipak, samo najbolji bit će pozvani na Svjetsko prvenstvo u SMITE-u koje će se održavati od 9. do 11. siječnja 2015. godine u Atlanti na lokaciji Cobb Energy Preforming Arts Centre.

Početni fond nagrada za sada je 600 tisuća dolara, ali lako bi se moglo dogoditi da se ta cifra značajno poveća, ovisno o tome koliko sami igrači budu pridonosili plaćanjem zaključanog sadržaja u igri (koji je, napominjemo, moguće otključati i in-game valutom). Velika je vjerojatnost da će se mnogi odlučiti na nabavku novih bogova i skinova upravo na službeno najavljenoj rasprodaji koja bi trebala krenuti uskoro.

Todd Harris, COO Hi-Reza, o svemu ovome rekao je sljedeće: “Kako SMITE nastavlja rasti, tako vrlo brzo postaje vodeća snaga u profesionalnom kompetitivnom gamingu. S timovima iz Sjeverne Amerike, Azije, Europe i Južne Amerike ovo će uistinu biti globalno prvenstvo. Jedva čekamo ugostiti najbolje na svijetu u našem rodnom gradu Atlanti na ovom posebnom događaju”.

Samo prvenstvo sukobit će po dva tima iz regija Sjeverne Amerike, Europe i Kine te jedan tim iz Brazila uz dodatak još jednog tima sa španjolskog govornog područja Južne Amerike. Kvalifikacijski mečevi za sada su najavljeni jedino u Sjevernoj Americi i Europi te će biti prenošeni uživo.

Europa

LAN natjecanje u vrijednosti 50 tisuća dolara održat će se 26. srpnja na lokaciji ESL Studio u Kölnu. Borit će se najbolja četiri tima iz desetodjednih EU SWC on-line kvalifikacija.

SMITE Europsko prvenstvo trajat će od 15. do 16. studenog na istoj lokaciji. Tu će se sukobiti šest najboljih timova iz Europe, a najbolja dva tima ići će na Svjetsko prvenstvo.

Sjeverna Amerika

LAN natjecanje u vrijednosti 50 tisuća dolara održat će se 9. kolovoza na lokaciji Kessel D. Stelling Ballroom u Atlanti, unutar Cobb Energy Performing Arts kompleksa. Borit će se najbolja četiri tima iz desetodjednih NA SWC On-line kvalifikacija.

SMITE Sjevernoameričko prvenstvo trajat će od 22. do 23. studenog na istoj lokaciji. Tu će se sukobiti šest najboljih timova iz Sjeverne Amerike, a najbolja dva tima ići će na Svjetsko prvenstvo.

Datumi kvalifikacija za Latinsku Ameriku i Kinu bit će najavljeni kasnije.

Igra li naš Igor SMITE dovoljno dobro da se natječe na Svjetskom prvenstvu? Ne. Ali svejedno pogledajte njegov video za upoznavanje s nekim osnovama igre i javite nam što mislite o svemu ovome u komentarima.

Komentari (2)

  • HyScore556

    03.07.2014 - 16:46

    eh ja igram prilicno dobro smite ali verovatno necu otici na to svetsko prvenstvno to ce ja mislim uglavnom biti oni bogatasi koji ce kupovati bogove sada pa ce naravno pobedjivati ali ipak ovo je dobar nacin da se promovise igrica ali i skup

    • deltafors

      @HyScore556, 03.07.2014 - 19:13

      A gle to što netko ima sve bogove ne znači da će pobjedit. Šta mu vijedi imat sve ako ne zna igrat nijednog kako spada. A svi se bogovi mogu kupit i za favor. Nez, meni se čini da je Smite prilično pošten što se tiče plaćanja. A i usput moš kupit sve sadašnje i buduće bogove za 24 Eura što nije malo, ali opet nije ni puno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?