HCL.HR

Šok sistema: Prekinut je razvoj System Shock Remastera

Zoran Žalac 17.02.2018.   •   5 komentara


Dvije godine nakon što su pokupili novac u Kickstarter kampanji za remaster System Shocka, ekipa Nightdive Studiosa priznaje da ne zna kako dovršiti tu igru.

system-shock-kickstarter

Ove godine očekivali smo da ćemo ponovno zaigrati kultni System Shock, ali u modernom izdanju. Tako nam je bilo obećano još 2016. godine kada je za razvoj te igre prikupljeno 1.35 milijuna američkih dolara preko crowdfunding kampanje na Kickstarteru. No, System Shock Remaster ipak neće biti gotov 2018. Zapravo, bit ćemo sretni ako se projekt na kraju uopće i ostvari.

Naime, voditelj ekipe Night Dive Studiosa oglasio se jučer s objavom kako je razvoj igre stavljen na pauzu jer je developer izgubio smjer i viziju za dotični projekt. Kako kaže Stephen Kick, na trenutke nisu bili sigurni rade li remaster ili potpuno novu igru; htjeli su napraviti više od običnog remastera, a onda su pri tome “odlutali” s glavne ideje. Ipak, igra (još) nije otkazana i tim se planira posvetiti sagledavanju čitave situacije kako bi se mogli vratiti na pravi put razvoja.

Uz remaster prvog System Shocka u razvoju je također i treći dio, no na njemu radi zasebna ekipa OtherSide Entertainmenta, dok će Nightdive Studios za tu igru poslužiti kao izdavač.

Komentari (5)

  • Lovac

    17.02.2018 - 14:54

    Da, tog sam se i bojao. Dajte remaster i gotovo… Uplatio sam čim sam vidio, a stalno nešto promijene, a da ni sami ne znaju zašto.

  • vragec25cro

    17.02.2018 - 17:41

    Dosta više remastera pa ne želim igrati nešto šta sam več odigrao samo zato šta sad izgleda ljepše.Čisti kretenluk.Onda se ljudi čude zašto gaming ide u k…. Kako neče kad remasterirana igra zaradi skoro ko i orginal ako ne i više.Zašto bi nam onda devolperi davali nove igre kad budale kupuju stare igre u novom ruhu.

    • Chronosus

      @vragec25cro, 19.02.2018 - 14:05

      pa dobro, u ovom slučaju igra je iz 94., mislim da je remaster zaslužen jer je igra koju većina nije igrala a nosi kultni status.

    • vragec25cro

      @Chronosus, 19.02.2018 - 15:33

      sve to stoji.al po takvome če umjesto novih ip remasterirati igre kako su več i počeli dosta njih

  • Bojko

    17.02.2018 - 18:51

    Ma neee. Ovome sam se veselio. Nadam se da će izgurati do kraja nekako.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?