HCL.HR

Somerville je nova igra tvorca Insidea i animatora Avengersa

Zoran Žalac 28.06.2017.   •   3 komentara


Suosnivač studija zaslužnog za Limbo i Inside osnovao je novi razvojni tim te predstavio svoju prvu igru zvanu Somerville.

sommerville

Danski studio Playdead već je krenuo u izradu nove igre na krilima uspjeha prošlogodišnjeg Insidea, no taj projekt neće voditi njihov bivši predsjednik Dino Patti. On se, naime, nakon deset godina rada u DAnskoj zaputio prema Engleskoj gdje je osnovao novi tim pod simboličnim nazivom Jumpship.

Prvi projekt te ekipe bit će SF akcijska avantura zvana Somerville koju su predstavili kratkim teaserom. Sam video ne otkriva nam ništa posebno, no zanimljivo je da će Patti na razvoju igre surađivati s Chrisom Olsenom, poznatim animatorom hollywoodskih filmova. Olsen se može pohvaliti radom na filmovima kao što su Skyfall, Thor i The Avengers 2, a ovo mu neće biti prvi izlet u svijet videoigara jer je radio i na Heavenly Swordu iz 2007.

“Naš cilj je slomiti pretpostavke oko toga što videoigre mogu biti, istraživajući kreativne mogućnosti tog medija. Vjerujemo u igre kao pozitivan pothvat s potencijalom ne samo za zabavu, nego i za preispitivanje ljudskog stanja.” – stoji u objavi razvojnog tima Jumpship povodom najave Somervillea.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • Bojko

    28.06.2017 - 15:25

    Lajk lajk lajk! 🙂

  • Sentiel FH-016

    28.06.2017 - 19:07

    Igra izgleda odlicno, ima potencijala!! 🙂

  • mokrEE

    29.06.2017 - 16:01

    teaser trailer za fc3 blood dragon

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?