HCL.HR

Sony kupuje cloud gaming kompaniju Gaikai

Renato Pedišić 02.07.2012.   •   3 komentara


Za iznos od 380 milijuna dolara, Sony Computer Entertainment kupuje cloud gaming kompaniju Gaikai. Dolaze li nam PSX i PS2 klasici u obliku streama?

Gaikai, tvrtka osnovana 2008. godine brzo je postala jedan od lidera na polju cloud gaminga. Partner je s tvrtkama poput Electronic Artsa, Samsunga, Ubisofta, Capcoma, Warner Brosa i još mnogih drugih, a sve zbog jedne od najboljih ponuda usluga cloud streaminga, odnosno cloud gaminga.

Danas, 2. srpnja 2012., Sony Computer Entertainment najavio je da kupuje Gaikai za iznos od 380 milijuna dolara. Kupnja uključuje svu tehnologiju i infrastrukturu Gaikaija čime će Sony dobiti veliku mrežu datacentara za posluživanje streaming sadržaja.

„Kombinirajući resurse Gaikaija, njihovu tehnološku snagu i inžinjerski talent sa Sonyjevim znanjem i iskustvom na području gaming platformi, SCE će ponuditi svojim korisnicima neusporedivo cloud igraće iskustvo“ kaže Andrew House, CEO SCEE-a.

Neki su izvori još ranije navodili kako će do ove suradnje doći te kako Sony planira Gaikaijevom tehnologijom streamati hitove s PlayStation i PlayStation 2 konzole iz „oblaka“, čineći svoj PlayStation 3 na taj način u potpunosti unazad kompatibilnim s tim platformama. Vjerojatna je i mogućnost da će cloud gaming biti jedan od najbitnijih aspekata nadolazeće Sonyjeve konzole, a Gaikaijevo iskustvo i infrastruktura će na tom polju definitivno biti od velike pomoći.

Kako će Sonyeva cloud gaming usluga biti integrirana u PlayStation Network i eventualne buduće aplikacije, ovom prilikom nije otkriveno.

Komentari (3)

  • black_out

    02.07.2012 - 15:19

    Šteta. Očekivao sam da će ih uzet Steam. ;(

    • segii

      @black_out, 02.07.2012 - 15:50

      Nema sony novaca za takvu kupnju..

    • grgoljblaster

      @black_out, 03.07.2012 - 09:04

      covek je mislio da ce Steam kupiti Gaikai, ne da ce Sony kupiti Steam (lol); inace steta za ovaj potez, nekoliko sajtova je koristilo Gaikai za demoe, sad kad je u Sonijevim rukama verovatno nece biti PC igara

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?