HCL.HR

Sony može nadzirati te snimati PSN aktivnost te komunikaciju

nebel 11.11.2013.   •   9 komentara


Novi Sonyevi Uvjeti korištenja softvera otkrivaju kako će tvrtka od sada moći nadzirati te snimati PSN aktivnost korisnika, uključujući komunikaciju, kao i uklanjati sadržaj korisnika bez obavijesti.

Sony je objavio novi Software Usage Terms (Uvjeti korištenja softvera) koji otkrivaju kako tvrtka može nadzirati te snimati PSN aktivnost korisnika, uključujući glasovnu te tekstualnu komunikaciju. Na taj način prikupljene informacije može koristiti Sony ili jedna od podružnica u skladu sa zakonom, kako bi zaštitila prava Sonya, vlasnika prava te korisnika, kao i ostvarila sigurnost zaposlenika i korisnika.

Sony je objasnio kako ne može nadzirati svu PSN aktivnost niti ima obavezu to činiti, no ističe kako ima pravo snimati aktivnost, kao i ukloniti UGM (user generated media) bez posebnih obavijesti korisniku. Jasno je kako bi se nadziranje i slanje snimljene aktivnosti podružnicama trebalo dogoditi samo u slučaju kada igrač radi nešto na rubu zakona ili krši neko od Sonyevih pravila, no u vremenima kada je populacija ionako bijesna zbog očiglednog nadziranja internet aktivnosti i kršenja privatnosti na svakom koraku, ne sumnjamo kako će ova vijest podići solidnu količinu prašine.

Dakle, računajte kako od sada nije mudro preko PSN-a diskutirati o izradi bombi te zabijanju aviona u šoping centre. Nema na čemu.

Komentari (9)

  • maxim.x

    11.11.2013 - 18:08

    Moras paziti sta pricas, slucajno spomenes bombu i avion u istoj recenici i evi ti FBI-a sutra na vratima 🙂

  • CroDruid

    11.11.2013 - 19:51

    Ne sviđa mi se to uopće. :-/

  • Armox

    11.11.2013 - 20:08

    Čeka se da ljuti počnu pretjerivat oko ove vijesti (in b4 Sony is working for teh NSA)…Sigurno se neće nadzirat cijeli PSN i doslovno svaki razgovor ili poruka jer je to neizvedivo. Kao što i sami članak kaže, vjerojatno će se nadzirat useri koji su upleteni u sumnjive aktivnosti ili ako na ovaj ili onaj način krše pravila ponašanja na samom servisu. (Isto vrijedi i za User Generated Content). Više se trebaju brinut oni koji namjeravaju nabavit XBone, točnije kako je konzola doslovno neupotrebljiva bez Day 1 updatea (čudno da nitko nije komentirao na tu vijest)

    • vojnovic4

      @Armox, 11.11.2013 - 23:22

      A i ps4 ce zahtjevati day1 update za igrat

    • Armox

      @Armox, 11.11.2013 - 23:36

      Neće,PS4 će zahtijevat day 1 update za pokretanje Blu ray i DVD filmova i bit će potreban za aktiviranje remote playa,snimanje gameplay videa i screenshotova,voice chata itd. ali moći će se igrat bez bilo kakvog updatea,dok će XBone bit jedan veliki plastični podmetač za čaše. -.-

  • Legasus

    12.11.2013 - 09:46

    i don't care

  • apach

    12.11.2013 - 11:21

    Ko god nema oraha u đepu ova ga vijest ne treba ni smetati niti zanimati mnogo…danas se sve kontrolise zasto bi i PSN bio iznimka..takav je vakat 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?