HCL.HR

Sony nazvao PlayStation Vitu starom platformom

Zoran Žalac 29.05.2015.   •   4 komentara


Sony je u svom izvješću povodom kraja fiskalne godine spomenuo PlayStation Vitu u kontekstu stare platforme, pa se ubrzo pokušao izvući izlikom kako je došlo do krivog tumačenja izraza.

Sudbina prijenosnih konzola već je nekoliko godina upitna zbog porasta popularnosti igranja na pametnim telefonima i tabletima. Štoviše, sudbina PlayStation Vite bila je upitna još od same najave konzole, a iz godine u godinu postajala je sve jasnija. Sony je na velikim sajmovima Vitu spominjao sve manje i manje, podrška developera svela se tek na igre nezavisne produkcije, a same ekskluzive prestale su se pojavljivati zaključno s 2013. godinom. Ukoliko ste vlasnik Vite, znate da su najbolje igre za tu platformu izašle otprilike najkasnije 2012. godine.

Svojevrsnu potvrdu toga izrekao je i sam Sony, odnosno izvršni direktor PlayStation brenda Andrew House u izvješću povodom završetka fiskalne godine 2015. na sastanku investitora. House je, naime, PlayStation Vitu nazvao „legacy“ platformom, što bi označavalo staru platformu za koju više nema aktivnih planova i nekih budućih strategija.

Čim je ta riječ došla do šireg kruga ljudi posredstvom moćnog interneta, krenule su i priče kako je to službeni, tihi kraj možda i zadnje prijenosne konzole iz Sonya. Međutim, u Sonyju to dakako ne žele tako plasirati pa su odmah krenuli u „gašenje vatre“. Kako kažu, kontekst te riječi je krivo protumačen – to se odnosilo na stare modele PlayStation Vite koji više nisu na tržištu.

Mora se priznati da je lako moglo doći do takve zabune, ali situacija s igrama govori sama za sebe. Prošlogodišnji Borderlands 2 razočarao je pokazavši tehničke limitacije konzole. BioShock igru za PS Vitu nikada nismo dočekali, Fifa je iz godine u godinu bila sramotno reizdanje s novim dresovima po istoj cijeni, a sada je i EA Sports konačno digao ruke od te platforme. No konačnu sudbinu prema svemu sudeći doznat ćemo gdje drugdje nego na E3 sajmu.

Komentari (4)

  • Disc0

    29.05.2015 - 18:06

    :'-( Vita je odlicna prijenosna konzola…steta sto ju tako tretiraju.

  • Ovcaodnovca

    29.05.2015 - 18:29

    mogle bi se vrtit dobr igre i zanimljive na njoj, no baš joj nepridaju pažnje, Uncharted je dosta dobar naslov….. no i jedini takav…. Asassins mi se nije previše dopao. Ali najveći problem je što igra nema nekih ekskluziva…. već samo portove…. i to je to

  • snowblind

    29.05.2015 - 19:29

    Na Gamescomu prošle godine je praktičko potvrđeno da je konzola mrtva. Niti bili niti jednu značajnu igru najavili.

  • PugynhoAlmeira

    30.05.2015 - 17:17

    kako je meni zao te konzolice…. 3 puta sam je kupovao!! prvi put radi uncharteda…. drugi put radi killzone-a, i treci put radi onog jadnog batmana!! naravno odigrao sam i neke druge igre… ali sve je to baksuz!!! psp je bio 10 puta bolji od ove konzole sto se tice igri….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?