HCL.HR

Sony predstavio Xperia Z3 liniju, prve mobilne uređaje s podrškom za PS4 Remote Play

ToxarE 08.09.2014.   •   4 komentara


Mogućnost Remote Playja s PS4 konzolom dolazi na Sonyejeve nove Android uređaje iz Z3 serije – što uključuje kompaktni tablet i dva nova modela smartphonea.

Remote Play na PlayStationu 4 jedna je od najboljih novih značajki te konzole, no ima smisla samo ako već imate PlayStation Vitu i realnu potrebu za igranjem na manjem ekranu. Poput situacije kada supruga želi uživati u onom nizu turskih/talijanskih sapunica nakon Dnevnika, a vi biste radije nešto zaigrali.

Pokazao sam vam kako to radi u videu još u prvom mjesecu ove godine i 15 tisuća vas pokazalo je interes. Evo tog videa opet, ako vam je promaknuo.

Dakle, ustanovili smo da je igranje PS4 igara na PS Viti dobra zabava, no što je s najavljenom podrškom za Remote Play na Android uređajima? Sony je na IFA sajmu u Berlinu najavio prva tri Android uređaja koji će podržavati Remote Play s PlayStationom 4 – sva tri pripadaju Xperia Z3 seriji.

Xperia Z3 je novi smartphone najviše klase iz Sonyja, a uz “supertanko” i vodootporno aluminijsko/stakleno kućište obećava jedinstvene tehnologije koje štede bateriju, 5,2-inčni Full HD zaslon s TRILUMINOS™ tehnologijom za bolji kontrast i vidljivost na suncu, poboljšane audio performanse i napredniju 20,7MP kameru koja uz podršku za ISO 12800 obećava više detalja pri lošem osvjetljenju.

Xperia Z3 Compact je dizajnom, performansama i kvalitetom izrade sličan, no uz manje dimenzije i 4,6-inčni HD ekran bolje je prilagođen onima koji preferiraju koristiti svoj smartphone s jednom rukom. Oba uređaja pokreće Qualcommov Snapdragon 801 procesor s 2,5GHz CPU-om i 4G LTE modemom uz Adreno 330 GPU, a oba uređaja, za divno čudo, podržavaju i PlayStation 4 Remote Play.

Kako bi ih ugodnije koristili za igranje PS4 igara Sony je najavio i GCM10 Game Control Mount, posebno dizajniran komad plastike koji se spoji na vaš DualShock 4 kontroler i drži mobitel tamo gdje bi trebao biti za vrijeme igranja.

Xperia Z3 PS4 Remote Play

Ako mislite da vam je ekran smartphonea jednostavno premalen za ideju Remote Playa, tu je i Z3 Compact tablet s 8-inčnim Full HD TRILUMINOS zaslonom s Live Colour LED tehnologijom. To je naravno prvi tablet koji nudi podršku za PS4 Remote Play (podržava ga i GCM10 držač), a po specifikacijama je sličan spomenutim smartphoneima uz isti CPU i GPU te ponešto bolju bateriju za koju Sony tvrdi da može izdržati do 13 sati video reprodukcije.

Kad malo razmislimo, Remote Play tehnologija je više-manje video reprodukcija uz prijenos videa i informacija o pritisnutim tipkama putem mreže, pa ako je navod o 13 sati točan uređaj bi trebao izdržati oko 10 sati igranja PS4 igara na jednom punjenju. Hm, morat ćemo to malo testirati, ali tek u studenom kada će Remote Play funkcija zaživjeti na sva tri uređaja.

Kako vam se čine novi modeli iz Sonyja? Kako vam zvuči ideja Remote Playa s Game Control Mountom? Javite u komentarima.

Komentari (4)

  • HighCroGaming

    08.09.2014 - 12:39

    eto zasto sluzi onaj misteriozni prikljucak

    • undertaker01

      @HighCroGaming, 08.09.2014 - 13:13

      Nije nikad bio misteriozan, koristi se za punjenje DS4 na stalku.

    • HighCroGaming

      @HighCroGaming, 08.09.2014 - 13:18

      ali kada je hcl radio video o ds4 Igor je rekao da ce imat jos koristi

  • liam

    08.09.2014 - 14:17

    Triba prominit 2-3 djojstika dok mob. crkne.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?