HCL.HR

Source 2 engine u izradi?

Nikola Bunjevac 06.08.2012.   •   5 komentara   •   Tehnologija


Valveova perjanica, standard game enginea današnjice, dobiva svoju drugu inačicu? Barem tako možemo naslutiti prema spominjanju ključne riječi ‘Source 2’ u pojedinim skriptama SFM-a.

Kao što mnogi od vas znaju, Source Engine je u upotrebi od sada već davne 2004. godine, ali često dobiva nadogradnje koje ga bitno pomlađuju. No nedavno izašli Source Filmmaker otkrio je u svojim skriptama preko 60 spominjanja ključne riječi ‘Source 2‘ što nam daje naslutiti kako nam stiže potpuno nova verzija enginea te da je ista vjerojatno bila u izradi paralelno s SFM-om.

Kopajući po kodu SFM-a, ekipa s Valvetime.net saznala je da jedna od skripti sadrži ovo:

“Return an str with the current engine version. If key doesn’t doesn’t exist, assume ‘Source’, otherwise invalid — assume next-gen ‘Source 2’.”, što bi u prijevodu s “programerskog” značilo: “Vrati string s trenutnom verzijom enginea. Ukoliko ključ ne postoji, podrazumijevaj da je to ‘Source’, a u protivnom podrazumijevaj da je to next-gen ‘Source 2′”.

Također, otkriven je i novi set ikona koji je objavio član Facepuncha, a koje sadrže nazive poput ‘terrain_tool_edge_smooth’ što naslućuje novu osobinu koju trenutno izdanje enginea nema. Kakvih će još mogućnost nova inačica imati, nije poznato, ali predsjednik Valve Softwarea, Gabe Newell, nedavno je izrazio zainteresiranost za renderiranje bazirano na slikama.

Još jedna zanimljivost koja upućuje na Source 2 je citat s Valveove službene stranice koji kaže kako je “Source engine smatran najfleksibilnijim, najopsežnijim i najjačim okružjem za razvoj igara. A uskoro će postati još bolji.

Komentari (5)

  • Chono7

    06.08.2012 - 16:53

    Upućuje li to na skorašnju najavu HL3?

  • Black op

    06.08.2012 - 18:59

    Najvise me nervira to sto npr. trava, cvijece i ostalo na tlu nije 3D vec je isto kud god se okrecem, to sam najvise primjetio u Dear Esther i TF 2 gdje gledam u travu i kako se ja pomjeram ono i dalje isto izgleda.Znaci nista od HL 3 opet, dok ovo zavrse trebace im 3 godine.

  • Zoi

    06.08.2012 - 22:10

    Očekivati je da ga predstave sa Half-Life 3, kao što su uradili sa prvin engineom 🙂

  • ferrari1345

    07.08.2012 - 09:25

    svi znamo da neznaju brojit do 3 al se nadam da znaju do 2

  • grgoljblaster

    07.08.2012 - 13:09

    Nekako je najlogicnije da ako budu izdavali novi engine da ce prva igra biti Half-life naslov, tako je barem bilo do sada

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?