HCL.HR

Spintires u problemima – izdavač navodno pobjegao s budžetom za razvoj igre?

Zoran Žalac 22.12.2014.   •   2 komentara


Fizikalno orijentirana vožnja po ekstremnim uvjetima pod nazivom Spintires mogla bi biti jedna od onih igara koje nikada neće izaći iz Early Accessa.

Među našim najgledanijim video komentarima ove godine bio je onaj za Spintires, simulator vožnje raznih vozila po uvjetima i terenima na kojima se ne biste željeli naći. Igra je prvotno zaživjela kao Early Access naslov te je obećavala lijepe stvari u bližoj budućnosti. Kasnije je izašla u kompletnom izdanju, no čini se da je njen daljnji razvoj sada pod upitnikom jer je došlo do nekakvog nesporazuma na relaciji developera i izdavača.

Naime, tvorac igre Pavel Zagrebelnyj vjeruje kako je britanski izdavač Oovee nestao zajedno s obećanim novcem koji je potreban za daljni razvitak igre. Developeru je navodno uskraćen pristup Steamu tako da igru ne može više ažurirati pa vjeruje kako to znači i kraj za čitav projekt. Štoviše, Zagrebelnyj vjeruje kako mu izdavač onemogućava komunikaciju brisanjem postova na službenom forumu za igru.

Druga strana pak odbacuje ove optužbe – kažu da su developera isplatili te da planiraju nastaviti s razvojem igre brže nego do sada, a u tu svrhu će proširiti razvojni tim. Hoće li tvorac igre biti dio tog plana, navodno će razjasniti diskusija kojom bi se trebale razjasniti sve nejasnoće. U bilo kojem slučaju, Pavel Zagrebelnyj drži prava na izvorni kod igre te samu tehnologiju, što znači da ako i ostane bez Spintiresa svejedno može napraviti sličnu stvar ako to bude htio.

Komentari (2)

  • MoGaming

    22.12.2014 - 18:54

    nadam se da će riješit ovo,igra je na odličnom putu da bude dobra

  • FireKing9999

    22.12.2014 - 20:04

    šteta, napokon neka igra koja ima izrazito puno potencijala i koja nešto vrijedi je u problemima, nadam se da će se to što prije riješiti. 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?