HCL.HR

Splinter Cell: Blacklist i Rayman Legends podbacili u prodaji

ToxarE 13.11.2013.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Ubisoft je u zadnjih šest mjeseci zabilježio gubitak od 62,3 milijuna eura, ponajprije zbog neispunjenih očekivanja koja su imali za posljednje dvije igre – Rayman Legends i SC: Blacklist.

U svom financijskom izvješću za prethodnih šest mjeseci Ubisoft je otkrio kako posluje uspješno, premda sa značajnim gubitkom. Naime, tvrtka je zabilježila porast prihoda za 5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a važno je spomenuti da je zaradila 29% više na digitalnom sadržaju preko Uplay servisa i od različitih DLC paketa – ukupno 71 milijun Eura. Međutim, gubitak tvrtke iznosi velikih 62,3 milijuna Eura, što je gotovo duplo više od prošlogodišnjih 32,3 milijuna.

Jedan od razloga takvog gubitka su i neispunjena očekivanja prodaje Splinter Cell: Blacklista i Rayman Legendsa. Blacklist je, naime, uspio prodati oko 2 milijuna primjeraka, dok je Rayman Legends jedva dosegnuo prvi milijun. Ubisoft se nada da će se to promijeniti dolaskom next-gen platformi pa je Rayman Legends, između ostaloga, najavljen za PS4 te Xbox One.

U Ubisoftu su optimistični zbog više stvari. Predsjednik tvrtke Yves Guillemot smatra kako će dolazak novih konzola unijeti živost na tržište i u čitavu industriju igara. Isto tako, Guillemot vidi kako će igre otvorenog tipa imati svijetlu budućnost na tim platformama, a Ubisoft je objeručke već prihvatio taj vid dizajna u svojim igrama tako da bi trebao imati dobru podlogu za budućnost, počevši već s odgođenim Watch Dogsima iduće godine.

Komentari (3)

  • Red Falcon 2

    13.11.2013 - 19:13

    Neće Ubisoft umrijet, pa i sami kažu kako posluju dobro.

  • trulex

    13.11.2013 - 21:20

    smeće oboje

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?