HCL.HR

Squad je novi timski realistični FPS od tvoraca Project Reality moda

Stjepan Fikter 08.04.2015.   •   3 komentara


Žanru taktičkih realističnih pucačina pridružit će se i Squad koji stiže od ekipe koja je zanat pekla na izradi Project Reality moda za Battlefield 2.

Izrada modova može biti dobra odskočna daska prema razvoju vlastite igre. Najnoviji dokaz toga je i Squad, novi naslov koji stiže od ekipe zaslužne za popularni Battlefield 2 mod Project Reality. Baš poput njihovog prijašnjeg rada, Squad također cilja na realizam pri puškaranju, a sam naziv igre naglašava da je fokus stavljen na suradnju s ostalim suigračima umjesto da samostalno glumite Terminatora na bojištu.

Squad obećava borbe s do 50 ljudi po timu na jednom serveru, a također će poticati na suradnju kroz gradnju baze te stvaranje logističkog i opskrbnog sustava kroz Forward Operating Bases i Rally Points sustav za podršku prvih linija. Osim toga, spominje se i interaktivni okoliš uz mape koje će biti inspirirane stvarnim lokacijama gdje će se osim standardnog napucavanja koristiti i različita vozila, a za sve to će biti zaslužan Unreal Engine 4.

Developeri također najavljuju i realistični osjećaj bojišta uz pomoć balistike, različitih optika i fizikalnog modela do integriranog VOIP sistema. Uz to, u planu je i podrška za turnire koji će se moći odvijati na manjoj skali od 5 na 5 do 8 na 8, a da igra što duže živi u zajednici gamera, najavljena je mogućnost kreiranja modova i misija od samog izlaska. Naravno, datum izlaska nije spomenut, no zainteresirani igrači će moći podržati razvoj igre kupnjom rane verzije. Igra je sada na Steam Greenlightu pa ostavite svoj glas ako vam se sviđa ideja,

Komentari (3)

  • Madridista1

    08.04.2015 - 10:20

    Samo dajte ovoga 😀 Može i SP neka igra, samo da je taktička pucačina i ja zadovoljan 😉

  • iDentity

    09.04.2015 - 00:14

    Gledao sam nedavno preview ovoga, izgleda extra. Kad smo već kod Unreala, ima li GFX designera da pravimo igrice 😀

  • MrSonny

    09.04.2015 - 09:35

    Ovo je zakon

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?