HCL.HR

Square Enix želi Final Fantasy na PC-u

nebel 20.02.2014.   •   7 komentara


Uspješno pojavljivanje starih Final Fantasy igara u digitalnim PC izdanjima za Steam Square Enixu je otvorilo apetit zbog kojega žele dovesti još igara ovoga serijala na PC platformu.

Final Fantasy dugovječna je konzolaška ekskluziva. Naravno – ako pod tim mislimo na većinski dio SP igara tog serijala, iako čak ni onda to nije potpuno točno. No ta privrženost konzolama bila je vidljiva još u prošloj generaciji kada je trilogija 13-og nastavka (što još uvijek zvuči krajnje debilno) postala multiplatform naslov – ali samo za više konzola, dok je PC ponovno izvjesio.

Umjesto novih igara, Square Enix je PC publici ponudio portove uspješnih Final Fantasy igara s kraja devedesetih. Mnogi će reći da su te igre ionako bolje nego noviji nastavci, no to je zapravo manje važno u ovoj vijesti. Važno je to da Square Enix te portove (konkretno FF7 i FF8) smatra uspješnima te da na temelju toga počinje gledati PC kao pogodnu platformu za svoj Final Fantasy izvan MMO okvira. Naime, u nedavnom intervjuu za Eurogamer, producent serijala Yoshinori Kitase izjavio je sljedeće:

„Ne zaboravimo da smo u razvoju Final Fantasy 13 igara sve igre radili na PC-u. Onda smo ih morali portati na konzole. Što se tehnologije tiče, bilo bi moguće da napravimo PC verziju, ali odlučili smo suprotno zbog dva razloga: pogledali smo situaciju na tržištu i mislili smo da to nije dobra ideja, i kao drugo – to bi zahtijevalo rješavanje kompleksnih problema poput sigurnosti. Zbog toga se nismo odlučili na to ovoga puta. Ali vidimo potencijal i znamo da je PC gaming u mnogim zemljama i regijama iznimno snažan. Stoga u smislu želje da dostavimo svoje igre u svaku zemlju i što većem broju igrača, da, bili bismo zainteresirani za taj put u budućnosti.“

Najnoviji Final Fantasy 15 najavljen je prošle godine za PlayStation 4 i Xbox One. PC verzija tada se nije spominjala, no ovakve izjave ulijevaju nadu svim PC igračima koji su željni ovog šarenog fantazijskog serijala bez da za njega moraju plaćati mjesečnu naknadu.

Komentari (7)

  • picipolivadi

    20.02.2014 - 19:59

    i ja isto želim

  • Naruto

    20.02.2014 - 20:05

    Ovo mi se sviđa to bih rado zaigrao. Ali ako će raditi na PC verziji onda neka ju rade odvojeno od one za konzole u smislu da ne bi napravili za konzolu i onda to sam portali na PC jer to onda i nije igra u kojoj ćemo uživati.

  • miki12345

    21.02.2014 - 13:22

    pa nema smisla napraviti pc verziju, pa onda portati na konzolasku verziju pa onda vracati na pc verziju,,,,

    • Naruto

      @miki12345, 21.02.2014 - 16:20

      sry možda sam se krivo izrazio htio sam reci da ih rade odvojeno u smislu vidio sam nekoliko igra koje su nakon što su izašle za konzolu izašle za PC ali su kontrole još uvijek bile prilagođene za konzole. Ako rade za PC onda bi trebali kontrole prilagoditi sa kontrolera na miš i tipkovnicu.

    • aspirant

      @miki12345, 21.02.2014 - 17:58

      Square je uvijek bio korektan po pitanju PC portova. Jest da dobar dio posla outsourceaju (kao što je, npr. bio slučaj s Tomb Raiderom), ali ne sjećam se kad sam zadnji put igrao njihovu igru na PC-u a da je bila nedovoljno optimizirana.

  • Caius

    21.02.2014 - 18:10

    poslat cu im bubreg da naprave 15 dio za pc ak treba

  • cwenda123

    28.02.2014 - 14:14

    I ja ga želim isto! 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?