HCL.HR

Svemirsku operu Star Wars Battlefronta 2 mogli bi završiti u jednom sjedenju

Petra Rukav 23.10.2017.   •   44 komentara


Producent Star Wars Battlefronta 2 otkrio koliko ćemo vremena provesti u singleplayer komponenti igre. Ne očekujte dvoznamenkasti broj.

star wars battlefront 2 singleplayer trajanje

Star Wars Battlefront 2 nas sljedećeg mjeseca vodi na svemirsko putovanje, a uz sve online modove, trenutno najnoviji naslov u serijalu predstavit će nam i singleplayer komponentu. Mnogi očekuju da će nas kampanja za jednog igrača odvesti na ludu avanturu, no izgleda da ista neće dugo potrajati.

Konkretno, producent Star Wars Battlefronta 2, David Robillard, otkrio je da ćemo u kratkom periodu od nekoliko sati doživjeti priču o jednoj od najjačih i najhrabrijih vojnikinja Empirea:

Mislimo da je oko pet do sedam, možda čak osam sati vjerojatno dobra količina vremena… htjeli smo ostati vjerni Star Wars fantaziji koju će igrači doživjeti i nismo to željeli razvlačiti.

Pet sati može zvučati malo nategnuto kada pričamo o igrama koje završavamo u jednom sjedenju, no s druge strane, znamo da ima onih koji su znali i više vremena provesti pred kompjuterom ili, ako vam je draže, s kontrolerom u ruci.

Naposljetku, očito je da nas najviše toga čeka u multiplayer komponenti igre, stoga nas pet do sedam sati singleplayera ne bi trebalo razočarati jer, kao što je i sam producent Robillard rekao, bolje da doživimo solidnu priču nego da nas izmore nepotrebni sadržaji.

Komentari (44)

  • don5pro

    23.10.2017 - 16:12

    Niš čudno praksa sa svim igrama gdje je multiplayer glavna stvar još malo pa će single player biti plus dodatak nego nešto što je dio igre 🙂

    • Shadow king

      @don5pro, 23.10.2017 - 16:21

      Osobno mi je draže obrnuto, al kaj buš

    • matyX6

      @don5pro, 23.10.2017 - 20:43

      Ahahaha pa da, uopće me nebi čudilo da je u EA-ovoj igri singleplayer zapravo DLC.

  • GAMEmaher

    23.10.2017 - 16:12

    Skroz ok. I film traje po 2 sata. 6-7 sati story mode je ok čisto da se trofeji malo skupe i na težine ponovo pređe i bit će zadovoljavajuće. Online što sam vidio u beti bit će dobar tako da igra ima potencijala.

    • Oblakoder

      @GAMEmaher, 23.10.2017 - 16:34

      Zadovoljavujece da singleplayer deo traje 6-7 sati, da multi funkcionise po sistemu plati da bi pobedio? Ako platim 50-60 eura hoci da iskljucivo moje znanje odlucuje kako cu se provesti u online mecevima i hocu da igra stalno dobija besplatne dlc dodatke. E to je zadovoljavajuce 🙂

    • GAMEmaher

      @Oblakoder, 23.10.2017 - 17:26

      Rekli su da će dlc biti besplatan…bar ove mape. A bilo bi fer da se online bazira samo na vlastitom iskustvu i taktikama za pobjedu, naravno… Ja svejedno odmah igre ne kupujem novije pa kad za godinu dvije padnu za 10 eura kupim pa mi nije žao za gušt. Ionako se sve igre ne stignu odigrat a toliko starijih još ima koje čekaju…

    • Drunkenstein

      @GAMEmaher, 23.10.2017 - 18:40

      A sta ce ti multiplayer ako igru kupis za godinu-dvi ? Prosjecna danasnja igra vec umre 3 puta dok bi ti poceo igrat.

    • Oblakoder

      @GAMEmaher, 23.10.2017 - 19:39

      To je ok strategija za singleplayer igre samo ne znam koliko je pametno kupiti multyplayer igru posle dve godine, pogotovo igre koje se stancuju na godisnjem ili dvogodisnjem periodu, ustedeces pare ali rizikujes da kupis igru koja ostaje bez igraca. Bice tu puno dlc paketica pa cemo videti sta je besplatno, a sta ce i koliko da kosta, a kako su krenuli ni malo nisam optimista 🙂

    • Drunkenstein

      @GAMEmaher, 23.10.2017 - 18:38

      Ma sta je ok ? Govori u svoje ime prijatelju, a ovako kako si napisa izgleda kao da govoris u ime svih, odnosno kao da iznosis cinjenicu. Kakvi trofeji, kakvo ponovno prelazenje na visoj tezini ? Upravo zbog tebi slicnih koji su u vecini, za nas koji nemamo 7 godina, gaming vise nije kao nekoc.

    • GAMEmaher

      @Drunkenstein, 23.10.2017 - 19:22

      Što se žestiš odmah 🙂 Iznosim svoje mišljenje koje izgledaju ko činjenice a opet ih se ne mora prihvatit jer se raspravlja ovdje naravno… ja i nakon 2 godine što sam kupio battlefield 4 i star wars za 35 kn imam dovoljno online ekipe za igrat…naravno sve ovisi i o samom naslovu jer i za ps3 još neke 7 godina stare pa ih ima. Da odmah za novu igru bacam po 500 kn valjda bi me svaka sitnica smetala, ovako za 50 kn ovakve naslove u prosjeku sve mi je dobro i isplativo za povremeno se izguštati

    • moordrak

      @GAMEmaher, 24.10.2017 - 11:09

      Ma šta skroz ok!? Film košta 50 kuna, a ovo smeće 550! Bubnut 550 kn za igru koja mi ne traje ni jedan vikend?! Kome treba jaja odgrist!? Isto takvo govno je bilo ona glupost od Diabla 3! Došao sam doma u 4, sjeo, počeo igrati i u 8 sam bio gotov sa igrom. U 8.30 sam bio u dućanu i tražio pare nazad. Nabijem ih!

    • L3gi0naR

      @moordrak, 25.10.2017 - 06:11

      Neznaš uživat u igrama.Ja sam na Diablo 3 potrošio preko 300h.Završio na max. 70lv sa svim klasama,porješavao nekoliko stotina Bountya,itd itd.Treba znat uživat u igrama a ne preletit kroz njih na Easy.

    • Sackboy

      @moordrak, 25.10.2017 - 16:55

      Nisi ni došao do max levela u D3 sa 1 likom i tebi je to gotova igra? U wow-u bi vjerojatno prešao starting zonu i rekao da si završio wow 😀 Btw sw:bf2 je multiplayer igra sa bonusom singleplayera 🙂 Nešto kao battlefield serijal.

  • funky0308

    23.10.2017 - 16:13

    Kako su divni. Misle na nas da nam ne razvlace pricu. Pa gamadi dajte duzu i kvalitetniju pricu, a ne jbni trening. Valjda ce AC valjati, ovo sigurno necu igrati. Dosta mi je njihovih single player kampanja od 15min, to neka im mama igra.

    • delight353

      @funky0308, 23.10.2017 - 17:17

      Jbt., da su proveli anketiranje kroz bilo koji od free surveya na netu, a sa pitanjem “Da li želite više SW sp kampanju, ili mp?”, svi znamo kakav bi rezultat bio.

    • hyperion

      @funky0308, 23.10.2017 - 17:29

      Ma krasni, nisu željeli razvlačiti priču previše, a duuuše… ja se nadam da će ljudima dosadit taj forsirani multiplayer dovoljno da ih ovi prestanu radit jer danas skoro pa ne možeš nać dobro singleplayer iskustvo. Sreća da zaostajem sa hardverajem pa igram malo starije igre.

    • Drunkenstein

      @hyperion, 23.10.2017 - 18:50

      Da, pogotovo kad uzmes u obzir da vecinu danasnje multiplayer populacije cini nabrijana mularija i neizivljeni tinejdzeri, pa cak i ono nesto odraslih koji su mentalno ostali u pubertetu. Community u svim tim popularnim igrama bude malo je rec odvratan, da coviku dode da nikad vise ne zaigra online. Jos prije svega 8-10 godina je multiplayer bio cist ko suza, na 99 normalnih 1 imbecil, a sad je skoro obratno.

    • l)oolvl

      @Drunkenstein, 23.10.2017 - 23:38

      živa istina to za retardiranu multiplayer populaciju; osobno sam u Destinyu npr. doživio jedne od najgorih gaming trenutaka općenito, upravo da ti se zgadi cijela igra i online multiplayer, ma bilo me sramota što sam uopće gamer kad sam vidio s kakvim poluljudima sam primoran dijeliti svoje iskustvo. Nezgodna stvar je što po svemu sudeći upravo ti i takvi multiplayer igrači čine kritičnu masu koja određuje trendove danas 🙁

    • funky0308

      @hyperion, 24.10.2017 - 07:34

      Haha…pa da. Bunare se stare igre i kod mene i igra se ono sto se nije zavrsilo (GTA V, MSG V i sl ) – ne mogu oni nas tek tako zaje 🙂

    • Petra Rukav

      @funky0308, 23.10.2017 - 18:36

      Obzirom da se radi o EA, kojeg očito ne zanimaju igre s fokusom na priču kad su prekrižili projekt i zatvorili cijeli studio koji je radio po tom modelu, pet do sedam sati uz singleplayer kampanju nije tako loše. Ja uopće ne volim multiplayer i preferiram igrati sama, no po meni igra ne treba trajati 15+ sati da bi doživjela jedno divno iskustvo. Firewatch traje svega pet sati i odlično je obavio svoj posao. S druge strane, Agents of Mayhem možeš igrati više od 20 sati, a dosadit će ti već nakon dva. Ako će AC Origins trajati 30+ sati, može – znam da ću barem dio vremena potrošiti na razgledavanje Egipta; ali ako će bespotrebno razvlačiti sadržaj igre da joj produlje trajnost… čak ću i ja s vremenom dići ruke od tog naslova. Ono što želim reći jest da “čim je duže” ne povlači nužno za sobom “tim je kvalitetnije”. Ako misle da bi iznad sedam sati bilo razvlačenje, onda možeš zaključiti da se nisu htjeli truditi za više.

    • Drunkenstein

      @Petra Rukav, 23.10.2017 - 19:29

      To vamo nije slucaj. Ovo sta rade je polagana prilagodba, odnosno pokusavaju progurat svoj novi uzasni model poslovanja sta bezbolnije, a opet su istovremeno dovoljno pohlepni da su se nasli u sredistu kontroverze. Drugim rijecima, naravno da nece izbrisat tradiciju singleplayera preko noci, no isto im se vraski zuri da zgrabe sta vise para na mikrotransakcijama, kutijama i ko zna kakvim jos buducim odvratnim metodama.

    • Petra Rukav

      @Drunkenstein, 23.10.2017 - 19:36

      Ma nisam ni rekla da će kompletno izbaciti singleplayer, samo da ih isti ne interesira toliko da bi utrošili pristojan broj sati da isklešu jedno odlično iskustvo samo za igrače koji igraju igre radi singleplayer komponente iz razloga koje si naveo.

    • Drunkenstein

      @Petra Rukav, 23.10.2017 - 20:03

      Ma razumin te, ali 5-7 sati i to za veliki, popularni mega serijal ? Jos kad uzmes u obzir da iza toga stoji EA, to u praksi dode kao da singeplayera uopce i nema. 12-15 sati bi vec bilo vridno spomena, a ovo je nista drugo nego ocajnicki potez, ne’s ti iskustva i price u takvoj satnici. Meni osobno Star Wars nije zanimljiva tematika pa mi ovo nije bitno, ali moze znacit da ce recimo 2020. godine prosjecna igra trajat 5 sati, a neki najbolji rpg u ponudi tipa witcher 4 ili dark souls ce trajat 15 sati. Ima kvalitetnih i donekle sentimentalnih developera, ali sve se to moze okrenit ako biznis postane brutalan i voden od ovakvih gmazova poput EA, Activisiona i kompanije.

    • Oblakoder

      @Petra Rukav, 23.10.2017 - 20:02

      Naravno da niko ne zeli 15+ sati kampanje ako je igra smece, jer ako je tako svejedno je da li je to 5, 10 ili 110 sati, a kad treba da se plati 60 eura onda je jako bitno koliko igra ima kvalitetnih sati. Ne znam za druge ali meni je to jako bitan faktor, a cesto bas on odlucuje da li cu igru kupiti ili ne. Sto se tice Battlefronta 2 ja licno ocekujem da ce kampanja biti smece sto i nije toliko bitno jer je akcenat na multiplayeru, a ono sto bode oci je nacin kako oni pravdaju takve stvari. Postali su kao politicari sve rade u nasem interesu i da nama bude bolje 🙂

    • Petra Rukav

      @Oblakoder, 23.10.2017 - 20:49

      Pa normalno da nećeš spiskati 60 eura na igru u kojoj ćeš provesti manje od osam sati i koja nema apsolutno nikakav replay value. No, stvar kod Battlefronta 2 jest što on ima multiplayer, a to znači da ne daješ 60 eura za proizvod na koji ćeš potrošiti između pet do sedam sati. Kažeš da nije toliko bitno ako će singleplayer biti smeće jer je naglasak na multiplayeru – meni je apsurdno potrošiti 500 kuna na igru koju ću igrati samo radi multiplayera, zato jer ću zanemariti singleplayer jer isti valja pišljivog boba. To što nam oni mažu oči takvim izjavama smo si sami krivi jer smo naivni i dozvoljavamo im da nas tako veslaju. Ono što sam ja rekla jest da je pošteno dati nam samo pet do sedam sati singleplayera ako i samo ako će priča dostaviti sve što je trebala, ali nigdje ne nastojim opravdati da je 60 eura poštena cijena za čitav proizvod jer po meni nije.

    • funky0308

      @Petra Rukav, 24.10.2017 - 07:44

      Apsolutno se slazem s tobom, samo – ovdje se ipak radi o EAu pa ipak mislim da sam (smo) s razlogom oprezni. Ako AC Origins uspije i bude dobar AC, nadam se da cemo ga svi pogurati i pokazati industriji u kom smjeru zelimo da gejming ide. Nemoj me krivo shvatiti, MP treba postojati i vazan je dio gejminga ali ovo sto se radi nema veze s trendovima gejminga kao takvog, ima veze s otimanjem para na sto manje posla. Smisliti kvalitetnu i dobru pricu, ne bitno koliko ce trajati sam main quest ili prica puno je teze od odradjivanja nekakvog arena shootera ili MP naslova opcenito. Ja sam super happy kada vidim kako ova mala zejednica na HCLu zivi i funkcionira i stvarno se odlicno da zabaviti, nasmijati i raspravljati – nismo mi jedini, hrpa je ovakvih mjesta i kada bi se zajednice povezale i aktivno sudjelovale, ako ne vec u kreiranju sadrzaja u igrama, a onda barem pritisku na izdavace i developere siguran sam da bi se stvari pocele mjenjati. Treba bojkotirati EA i njihova preseravanja (znam da ima i dobrih igara ali jbga) i nagraditi ekipu koja stoji iza postenih igara i postenih poslovnih odluka. Ako Battlefront2 padne i ne zaradi ono sto bi trebao, a AC ili RDR ili nesto trece napravi ogroman posao i dobru zaradu – sami izdavaci ce shvatiti da nismo ovce i da na ovo ne pristajemo. Moramo prestati razmisljati na nacin – sta me briga za Konzum, ja radim negdje drugdje ili sta me briga za EA, mene se to ne tice. Svi trebamo podici glas i zaustaviti gamad. Ja dijelim vile i motike, idemo pred EA 🙂 hahahaha

    • moordrak

      @funky0308, 25.10.2017 - 11:02

      Živio govornik! Jedne vile davaj amo! Ma bez zezancije, imaš pravo. Mislim da je ova godina nikakva što se nekih novih igara tiče. Nagledali smo se nastavaka, remastera, reizdanja, retro gadgeta i općenito, hrpe stvari iz prošlosti. Neki izdavači su se osilili i rade što god hoće izdavajući razno-razna poluzavršena sranja koja ih nitko nije tražio i još manje želio i onda se čudom čude kako im igre epski flopaju. Valjda i oni moraju od nečega živjeti. Žao mi je. Moje pare nebu videli…

    • funky0308

      @moordrak, 25.10.2017 - 17:07

      Sto nas ne bi iznenadili RDR remaster za za sce platforme ili stare AC nastavke…jbga. nemamo srece 🙂 . Iako, kako je sve krenulo, jos cemo mi plakati za 2017 🙂

  • Darcoolio

    23.10.2017 - 16:34

    Razlog više da ispiratizujem pošto je MP smešan.

  • Toma_HR

    23.10.2017 - 16:40

    Šta drugo očekivati, zato se CoD prednaručio po puno cijeni a ovo budemo kupili za mjesec dana za 100 kn 😉

    • Drunkenstein

      @Toma_HR, 23.10.2017 - 18:52

      Vrlo impresivno, svaka cast !

    • funky0308

      @Toma_HR, 24.10.2017 - 18:59

      Jos se covjek i pohvali 😀 Sala , naravno.- ako je tebi dobar OK

  • vojnovic4

    23.10.2017 - 17:16

    ja san zadovoljan sa 5 6 sati ako bude ekstra prica

    • GAMEmaher

      @vojnovic4, 23.10.2017 - 18:13

      Budimo realni… sasvim dovoljno. Uz online koji broji puno više sadržaja neg prvi (a i prvi ima toga) što se ko ima žalit puno. Bitno je da to što jest je kvalitetno da ima ljudi po serverima…

    • SanKa

      @GAMEmaher, 31.10.2017 - 14:11

      kaj si ti EA advokat?

  • pierov100

    23.10.2017 - 18:09

    Jedna riječ- Katastrofa!

  • deanHR

    23.10.2017 - 18:26

    Zar ima smisla više išta reći? Kao da pišaš niz vjetar, previše je ovaca da bi se uspjele zaustaviti takve stvari!

  • L3gi0naR

    23.10.2017 - 18:26

    Čekam da to izađe za par mjeseci na EA Acess pa ću tu avanturu za 4€ odigrat tada za jedno poslijepodne.

  • Black op

    23.10.2017 - 19:53

    Nikakav problem ako se radi o kvalitetnom iskustvu.Poznavajući EA neće biti ni kvalitete ni količine.

  • Sentiel FH-016

    24.10.2017 - 07:19

    I pitanje je sad: Da li da uzimam ovu igru ili cu, ako ju uzmem, wasteovati novac? :/

    • pleto

      @Sentiel FH-016, 24.10.2017 - 07:36

      Ima boljih za te pare

    • Sentiel FH-016

      @pleto, 24.10.2017 - 14:09

      Slazem se! 😀

  • moordrak

    24.10.2017 - 11:15

    Ok, 0 bodova. Pogledati ću prijelaz na Twitchu. Besplatno.

  • SanKa

    31.10.2017 - 14:12

    Poznavajući EA dobro da single player nije DLC. Crkli dabogda.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?