HCL.HR

Star Wars će u VR zagaziti s dva različita projekta

Zoran Žalac 16.03.2016.   •   6 komentara


Posjet dalekoj galaksiji Star Warsa zasigurno je jedna od najvećih želja za koju se nadamo da će se uz virtualnu stvarnost ispuniti. Za sada su najavljena dva takva projekta.

star-wars-trials-of-tatooine

Ovogodišnji Game Developers Conference definitivno je u znaku virtualne stvarnosti. A ništa ne diže više prašine nego kad se VR-u primakne neka velika franšiza. Disneyjev Star Wars je jedna od takvih, a jučer smo dobili potvrdu da će ista u dogledno vrijeme zagaziti u VR s barem dva različita projekta, odnosno igre.

Prva navodno nosi naziv Star Wars: Trials on Tatooine VR i namijenjena je HTC Vive headsetu. Prema materijalima koji su procurili u javnost, riječ je o svojevrsnom eksperimentu. Kao što iz priloženog možete vidjeti, ne izgleda naročito spektakularno kad ga ovako gledate, ali Star Wars uvijek ima potencijala. Čak je i Star Wars za Kinect imao potencijal. U bilo kojem slučaju, sudeći po viđenom, mogla bi ovo biti nekakva on-rails pucačina.

Drugi projekt potvrđen je kao Star Wars Battlefront Experience za PlayStation VR. Trebao bi izaći do kraja ove godine, a to je otprilike sve što znamo o toj igri. Opisana je kao „filmično gaming iskustvo“ i bazirana na DICE-ovom prošlogodišnjem FPS naslovu. Vjerojatno neće imati nikakvu multiplayer komponentu, ali o tome za sada možemo samo nagađati. Jasno je samo da će to biti zasebna igra, pa ako već imate SW Battlefront, od toga baš i nećete imati koristi.

Komentari (6)

  • Apocalypse4987

    16.03.2016 - 13:21

    Postoje 3 vrste star wars igara: vrhunske, katastrofalne i otkazane. Poućen iskustvom, svrsta bi ih ili u katastrofalne ili otkazane

  • DjokaBA

    16.03.2016 - 17:57

    Zasto VR igre imaju ovako trash grafiku, a zahtevnost ogromnu ? Interesuje me onako, ne razumem se, pa eto..

    • GalaSniper

      @DjokaBA, 16.03.2016 - 21:31

      Uglavnom zbog velike rezolucije i zbog potrebe za velikim fps-om jer ljudima pozli ako je slika mutna ili ako kasni 🙂

    • Artyom

      @DjokaBA, 16.03.2016 - 23:47

      VR mora radit u 90 FPSa minimum. Da bi bila i vrhunska grafika to je trenutačno moguće postići samo na ZVIJERI od PCa. No, što se tiće PS4 VR-a tu će i grafika i sve ostalo morati biti poprilično ograničeno.

    • DjokaBA

      @Artyom, 17.03.2016 - 18:13

      Hvala na odgovorima momci.

  • Alum

    17.03.2016 - 18:35

    Nadam se samo da klasičan gaming nikada neće izumrjeti. Ovaj vr… Totalno nije za mene.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?