HCL.HR

StarCraft 2 trenutno ima 97% Metacritic ocjenu

Duje Kozomara 29.07.2010.   •   42 komentara


Prvih nekoliko StarCraft 2 recenzija već se pojavilo na nekim gamerskim portalima, i kako stvari trenutno stoje, igra bi mogla biti okrunjena kao PC naslov sa najvišim ocjenama u povijesti.

Prvih nekoliko StarCraft 2 recenzija već se pojavilo na nekim gamerskim portalima, i kako stvari trenutno stoje, igra bi mogla biti okrunjena kao PC naslov sa najvišim ocjenama u povijesti. Naime, Blizzardov RTS trenutno izvrsno kotira na Metacriticu, sa prosječnom ocjenom 97%. Najvišu ocjenu igri je dao i cijenjeni blog Joystiq, koji je ocjenu pojasnio: „Starcraft 2 nije promjenio formulu – jer nije trebao. Ovo nije samo svježa navlaka boje na Starcraftu, ovo je Starcraft do same svoje pikselirane srži. Dokaz da su neke igre toliko kreativne, balansirane i zabavne da ne ispadnu iz stila ili nestanu tijekom godina. Čini se da su neke igre ipak vječne.“ Dakako, brojne recenzije tek trebaju stići, pa bi se stvari mogle i malo promjeniti, no prema reakcijama koje čujemo, prosječna ocjena vjerojatno neće previše pasti. Očekujte uskoro i Starcraft 2 recenziju vašeg HCL portala.

UPDATE! Recenzija koju ste čekali stigla je i na HCL! Kliknite na link ispod i pročitajte našu veliku recenziju StarCrafta 2.

RECENZIJA: StarCraft 2

Komentari (42)

  • Armor

    29.07.2010 - 16:34

    Velika igra koju će skinuti Gran Turismo 5 :)

  • Ementaler

    29.07.2010 - 16:37

    Skinuti ga od kuda? :) Nije kao da su direktno konkurenti. Eventualno će ga “skinuti” u kakvoj borbi za igru godine. Al imamo tu još konkurenata tipa Mafia 2? :)

  • Kreza

    29.07.2010 - 18:36

    Ma kakva Mafia…

  • Lovac

    29.07.2010 - 18:46

    Dobar je Starcraft 2, ali za 97% baš i ne, recimo 90-92.

  • Kreza

    29.07.2010 - 19:09

    Ma igra je za 100 %…

  • ReFlex

    29.07.2010 - 19:12

    Sak ima neku svoju statistiku…

  • tarankula

    29.07.2010 - 19:37

    stvarno neznam sta ima mocno u toj igri,više izgleda da je izvikivana zbog prvog djela,men ako daješ strategiju daj mi samo komand konker,eto…

  • seedorf

    29.07.2010 - 19:45

    Ocjena 100!

  • Lovac

    29.07.2010 - 20:06

    hehe, kužim te tarankula. Ma igra je super, ali toliko godina poslije dobijemo gotovo istu igru s novom grafikom. Sve je super izbalansirano (ipak je to Blizzard), al neznam dal su bili ljeni i udarila im slava ili se jednostavno nisu usudili raditi drastične promjene. Ne mogu vjerovati da im je trebalo za to tolko godina

  • DaNgAr

    29.07.2010 - 21:18

    ma command i conquer je dobra strategija ali nije isto napraviti 50 mammoth tenkova i sravniti nečiju bazu… 😛
    u starcraftu treba kombinirati razne jedinice da bi došao do uspjeha

  • Bela

    29.07.2010 - 21:55

    Mogu oni i dulje odgađati. Na stranu balansiranost ali, ne žuri im se, pa imaju dosta love 😀

    Mislim da će se za igru godine boriti sve dvojke odnosno nastavci:
    Starcraft 2
    Mafia 2
    Crysis 2

    Eventualno RDR ili neko iznenađenje tipa Black ops ili nešto otprije razvikano
    Nisam još isprobao Starcraft, ali budem. Možda već za dan, dva.
    :)

  • kuky90

    29.07.2010 - 21:57

    Neznam meni igra nije ništa specijalno, sve je već viđeno. Ova igra više živi na staroj slavi nego što je dobra. Dali su isti prvi dio sa boljom grafikom. Nekad je ta igra bila nešto specijalno, ali sad ima mali miljun sličnih igri, c&c je skoro pa identična, a meni i bolja.
    Tako da previše se hvali ovu igru.

  • MII2o

    29.07.2010 - 22:20

    Ljudi moji… kakve su to uopce glupe usporedbe sa C&C!!!
    Te dvije igre su nebo i zemlja što se tiče kvalitete. STARCRAFT je sport! Igra u kojoj se vrte milijuni! Starcraft je savršeno izbalansirana igra, a ne ovo s…. od C&C … uopce nezz zasto se vodi rasprava o tome. C&C je za ljude age -10! Tamo nema taktike. Nego samo tank rush. Uopce neznam zasto komentiram kad sigurno neki klinac piše te gluparije!!!

  • Kreza

    29.07.2010 - 22:37

    hhahahahahhahahahahaha c&c bolji od starcrafta?Pa koliko god da bude subjektivno,prosto je smesno.Starcraft 2 je mozda sto se upravljanja tice isti kao prvi deo i podseca po jedinicama,zgradama smeku,ali je jednostavno bolji.A onaj ko ne voli strategije,stvarno ne znam sta ocekuje…

  • patafix

    29.07.2010 - 23:05

    Ko kaže da su SC i SC2 skoro pa iste igre neka prvo odigra SC do kraja, pa onda usporedi.
    Od bolje balansiranosti jedinica, pa do poboljšane igrivosti razlika nebo i zemlja.

  • kuciste93

    29.07.2010 - 23:25

    ja igram igru trenutno kao i mnogi no nazalost pirata
    kupujem cim prije jer sam sudjelovao u beti i znam kolko je mp predobar
    također sp je remek dijelo
    ova igra ce sigurno biti najbolja igra na pc-u ne samo ove godine nego i proslih mnogih godina
    anyway netko je spomenuo da je crysis 2 u igri za goty
    to je cista glupost crysis 2 je grafika za konzolase i tu je prici vise manje kraj
    mafia 2 je jedini pravi konkurent za goty

  • Armor

    30.07.2010 - 05:02

    @Bela
    Pa kak uopće možeš praviti popis za GOTY bez Gran Turisma 5?
    Po meni (osobno mišljenje) tu spadaju RDR, SC2 i GT5
    Mafia i krajsis nemaju previše šanse

  • ReFlex

    30.07.2010 - 08:30

    Nisam igrao nikad StarCraft,ali evo gledam gameplay video i koliko vidim i sad sam ziv,nije mi zastao dah..Po meni onako igra,moze se poigrat.A neki bi me ubili radi ovakvog komentara ali meni nije nesto pretjerano igra.S obzirom kolika se prasina dize oko ove igre ja nevidim nekog velikog povoda za to.!?

  • Ementaler

    30.07.2010 - 09:33

    Da nije možda upravo zbog toga što igru nikad nisi ni zaigrao? :) Gameplay trailer tebi koji nikad nisi ni igrao Starcraft ne može puno toga reći.

  • Kreza

    30.07.2010 - 11:47

    Upravo tako,jednostavno nisi relevantan da izneses svoje misljenje o ovoj igri,jer je nisi ni igrao…

  • Crazy Man

    30.07.2010 - 12:31

    Igra ne da je dobra, nego je predobra… ocjena 99 :) igrao sam SC, i SC2 je stvarno ispunio sva moja očekivanja, ako ne i više od toga…

  • kuciste93

    30.07.2010 - 13:48

    ma gt5 je ps3 exluziva i samo cvrsti fanovi plejke mislje da moze dobiti goty
    eeeee pa nemoze
    jedna trkalacka igra takvu nagradu nemoze pomesti
    nema ono sto druge igre imaju tj. sve se bazira na utrkivanju

  • EagleTiTi

    30.07.2010 - 16:30

    Ja neznan šta ste vi očekivali od SC2. Igra je savršena. Drastičnih promjena u multiplayeru nema ali recite mi ima li u CoD-u nekih drastičnih promjena u multiplayeru od početka CoD serijala pa je isto niko nikad nije blatia zbog toga što “nisu stavili ništa novo”.

  • Ad4pt3r

    30.07.2010 - 16:37

    Armor, kako možeš znati kakav će biti Gran Turismo 5. Oni nabrijani traileri ne znače ništa, a i teško da će racing igra biti Game Of The Year pored toliko mainstream orijentiranih naslova.
    SC2 nisam zaigrao, ali nadam se da hoću pa da kažem svoje mišljenje.

  • krunchie

    30.07.2010 - 17:35

    ta igra nije nis bolja od stare igre theme hospital

    ok ne volim strategija al sta je tu dobro recite mi i kako se nesto takvo moze usporedivat sa nadolazecom mafiom 2 ili crysisom ovaj novi red dead redemption je igra bolja za 20 klasa od ovog smeca

  • krunchie

    30.07.2010 - 17:37

    ta igra nije nis bolja od stare igre theme hospital

    ok ne volim strategija al sta je tu dobro recite mi i kako se nesto takvo moze usporedivat sa nadolazecom mafiom 2 ili crysisom ovaj novi red dead redemption je igra bolja za 20 klasa od ovog smeca

  • sfc_PsychQ

    30.07.2010 - 20:53

    uskoro ce sajko dat svoj osvrt u reci koja slijedi za koji dan ^^

  • Shimmy

    30.07.2010 - 21:08

    Koji infantilni komentari. Neke se stvari zaista nikad ne mijenjaju. ccc

  • luckyluke

    30.07.2010 - 21:24

    Jos nisam zaigrao SC2,a kako vidim da su reakcije na igru vrlo dobre,probat cu iako nisam ljubitelj zanra.
    Bit ce ove godine puno jaca konkurencija za goty.
    mafia 2,crysis 2,starcraft 2,cod:bo,gt5,itd.
    hehe,bit ce zanimljivo :)

  • Kreza

    30.07.2010 - 21:25

    krunchie
    Decko jel s’ tobom sve u redu?

  • kuciste93

    31.07.2010 - 10:02

    ja jos uvijek ne kuzim zasto neki ljudi misle da je crysis 2 u igri za goty
    crysis 2 je tech igra te cisto isfuravanje grafike na konzolama
    da bit ce nekakav gameplay i nekakva prica al nista vrhunskog
    cod:bo je reciklaža tak da neznam kakav mp joj moze donjeti goty
    rdr,mafia2,sc2,mass effect 2 to su igre koji bi mogle vec biti pravi kandidati

  • Bela

    31.07.2010 - 11:46

    Pa kučište svatko ima pravo na svoje mišljenje. Mislim (ne znam, nego mislim dakle mišljenje) da će baš zbog tehničke strane, ali i nekih drugih segmenata i Crysis 2 uči u tu GOTY konkurenciju. Kako god vidjet ćemo u zlatnom dabru 😀 Prerano je za prognoze pošto većina tih GOTY konkurenata nije niti izašla još. Starcraft 2 ipak, ulazi u tak krug više zbog nevjerovatne tradicije i zbog same statistike. Iako ne sumnjam da je i igrivost na vrhuncu, ipak je to Bllizard pa koliko god nema ničega revolucionarnog “novog”.

    Ako ćemo tako i MW2 je na Gametrailers.com glasovanju za igru godine pomeo konkurenciju na sve tri platforme i ukupno bio igra godine, a meni iskreno nije bio nešto posebno.

  • ReFlex

    31.07.2010 - 15:01

    Meni je Extra..

  • ALG

    31.07.2010 - 15:15

    Po viđenom(multi u beti, sing u piratu jer mi origigi čami na carini) ocjena je čisti “stojadin”( dok sam za C&C 4 dao laganu, zasluženu, 1).
    Uglavnom Blizzard ide u GOTY ove godine s 2 pulena: SC2 i WoW: Cataclysm
    gg blizz

  • skeleton-47

    31.07.2010 - 19:18

    Zivio Blizzard ,,,,,,,,,, haha ,moja ocjena 100, Poruka Lovcu -idi spavaj, sta ti znas sta je igra.
    Konzolasi ,zao mi je vas!!!!!!!Malo sale,hehehehehhe.
    Ovo je prva igra koju cu da kupim ,kao i ostala 2 nastavka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • skeleton-47

    31.07.2010 - 19:19

    Zivio Blizzard ,,,,,,,,,, haha ,moja ocjena 100, Poruka Lovcu -idi spavaj, sta ti znas sta je igra.
    Konzolasi ,zao mi je vas!!!!!!!Malo sale,hehehehehhe.
    Ovo je prva igra koju cu da kupim ,kao i ostala 2 nastavka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Kreza

    31.07.2010 - 19:39

    To ja zovem dobar duh!!!

  • Lovac

    31.07.2010 - 21:36

    skeleton-47, tvoj avatar govori sve, a s fan bojom je uzalud raspravljati ^^. Igra je odlična, ali nije savršena, nije za 95% i više. O ukusima se ne raspravlja, fanovima je savršena, onima koji na sve igre isto gledaju je jedna odlična i izbalansirana strategija.

  • Kreza

    31.07.2010 - 22:19

    Ja na sve igre gledam realno,a tvrdim da je SC 2 vrhunska igra i najbolja strategija.To je realnost…

  • lukaa00

    01.08.2010 - 10:06
  • Kreza

    01.08.2010 - 11:53

    Onda bolje cuti…hahahaha

  • Armor

    02.08.2010 - 06:03

    @ kuciste93, koje veze ima kaj je GT5 PS3 ekskluziva?
    Pa SC2 je PC ekskluziva – znači da po tvom ni on nebi mogel biti GOTY!
    Kao što rekoh, RDR, SC2 i GT5 – koji još treba izaći ali valjda ne bude više odgoda…
    To je naravno moje mišljenje, ne treba značiti da bude sve tak

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!