HCL.HR

StarCraft HD remaster sve je izgledniji

Zoran Žalac 06.08.2016.   •   7 komentara


Prema korejskim izvorima, Blizzard će idućeg mjeseca najaviti moderniziranu verziju originalnog StarCrafta s boljom grafikom i novim sučeljem.

StarCraft-Brood-War

Već neko vrijeme internetom kruže tračevi da Blizzard radi na tehničkom osvježavanju svojih starih klasika – originalnog StarCrafta i legendarnog Diabla 2. Te su igre još uvijek vrlo popularne unatoč tome što su već dobile nastavke. Službena podrška za njih još je uvijek aktualna, no te igre ne izvode se najbolje na modernim operativnim sustavima pa Blizzard navodno ima ideju predstavljanja HD remastera za iste.

Kako prenosi korejski iNews24, prvi je na redu StarCraft HD čiju bismo najavu trebali dočekati već idućeg mjeseca, vjerojatno na jednom od natjecanja World Championship Seriesa za StarCraft 2. Korejci također navode da bismo prve detalje o remasteru, koji bi trebao donijeti bolju grafiku i unaprjeđeno sučelje, dobili u 11. mjesecu na BlizzConu.

Ovakav razvoj događaja vrlo je izgledan jer je Activision Blizzard u nedavno financijskom izvješću za fiskalnu 2017. godinu otkrio kako Blizzardove igre broje preko 30 milijuna igrača. Franšize su, dakle, previše popularne da bi se propustila prilika za njihovo moderniziranje, inače minimalan rizik s obzirom da bi barem polovica fanova StarCrafta i Diabla bila automatski zainteresirana za kupnju HD izdanja igara koje su im obilježile najbolje dane gaminga na PC-u.

Komentari (7)

  • Ovcaodnovca

    06.08.2016 - 15:25

    nikad zavrsio diablo 1 i 2, ali starcraft i brood war. puno puta…… kupujem obavezno

  • Vlado95

    06.08.2016 - 15:26

    Odlično,nadam se da će do remastera doći.

  • MoGaming

    06.08.2016 - 17:22

    starcraft obavezno a u diablu bi više volio prvi dio ali mogu oba 🙂

  • Muflon

    06.08.2016 - 17:59

    Pa kaj nije SC2 svojevrsni remsater? Gameplay potpuno isti samo bolja grafika. Ili to oni misle na misije iz prvog, koje bi realno mogli izbacit kao DLC za dvojku (e sad samo pitanje za koju dvojku pošto je to igra koja ima 3 “dvojke”)

    • corwin_jensen

      @Muflon, 08.08.2016 - 01:57

      Jesi ti ikad igrao SC2? Gameplay je potpuno drugačiji jer je pathing zapravo dobar, možeš hotkeyat više zgrada na jedan hotkey(što olakšava stvari nenormalno), možeš staviti koliko god želiš jedinica na jedan hotkey nasuprot 12 u SC1/BW, pola jedinica i abilitya je drugačije itd. Naizgled se možda čini da su iste igre ali su skroz drugačije po gameplayu.

  • l)oolvl

    06.08.2016 - 21:05

    ja sam mislio da su već davno izdali taj remaster, i nazvali ga Starcraft 2

  • Kastix

    07.08.2016 - 13:26

    Od kad su se spojili sa Activision, nema vizije…. iako ovo je dobra vijest, a i masno ce je naplatit pa ono….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?