HCL.HR

Stardew Valley je najskidanija igra za Nintendo Switch u 2017. godini

Petra Rukav 19.01.2018.   •   4 komentara


Nintendo je objavio ljestvicu koja naglašava koji su digitalni naslovi za Switch konzolu bili najpopularniji prošle godine, a indie dragulj Stardew Valley preuzeo je mjesto globalnog lidera.

Stardew Valley konzole

Godina 2017. bila je dobra godina za Nintendo Switch s obzirom na to da su na konzoli oživjeli mnogi interesantni naslovi koji ne nose podnaslov ekskluzive. Između ostalih svoje mjesto prema hibridnoj konzoli pronašao je gotovo dvije godine star Stardew Valley, a Nintendo je otkrio da je upravo cjenjena farmerska simulacija bila videoigra koja se najviše skidala na Switch konzoli prošle godine.

Naime, japanska tvrtka objavila je dvije liste koje prikazuju eShop naslove s najviše preuzimanja otkako je Switch lansiran u trećem mjesecu 2017. Jedan popis pokriva Nintendovo domaće tržište, a drugi obuhvaća sva tržišta u inozemstvu.

Što se potonje liste tiče, već smo vam otkrili da je mjesto globalnog lidera spalo indie naslov Stardew Valley što nas uopće ne čudi jer je Nintendo Switch idealna platforma za takvu vrstu naslova. Međutim, treba uzeti u obzir da je igra na konzoli oživjela tek u desetom mjesecu. Odmah iza stižu Minecraft: Switch Edition na drugome mjestu te Sonic Mania koji je dotrčao do trećeg mjesta. Zanimljivo je da ostatkom globalnog popisa dominiraju drugi indie naslovi.

S druge strane, u Japanu najviše se skidao Minecraft, nakon čega slijedi Snipperclips na drugom te Senran Kagura: Sinobirifure na trećem mjestu. Slično stanju u inozemstvu, većina drugih popularnih videoigara također pristiže od nezavisnih developera.

Nintendo nije podijelio točne podatke o tome koliko je ljudi skinulo svaki naslov, no njegova dokumentacija pokazala nam je da mnogi indie studiji uživaju bolju prodaju svojih igara na Switchu nego na svim drugim platformama zajedno.

Komentari (4)

  • Jere Zaja

    20.01.2018 - 11:31

    Nintendo switch je dom indie igrica

    • Oblakoder

      @Jere Zaja, 20.01.2018 - 11:41

      Sve je to dobro, verujem da ce mnoge igre naci svoj dom u Switchu, a pogotovo me raduje uspeh igara tipa Stardew Valley koju inace planiram da kupim. One kancerom zatrovane daleko im lepa kuca, poprilicno sam siguran da moje novce nece videti. Ok neki razuman dlc, eventualno kozmeticke mikrotransakcije(to se nekako moze podnet) ali navlakuse poput kockanja i direktnog uticaja na gameplay no no 🙂

    • Mixa

      @Jere Zaja, 20.01.2018 - 11:54

      Na Nintendu se zovu nindie. 😀 Tako su rekli na onom Nintendo Direct-u jednom.

  • Dragan[MKD]

    20.01.2018 - 21:55

    Senran Kagura, zasto nisam iznenadjen hahaha

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?