HCL.HR

Stardew Valley stiže na konzole i to taman za Božić

Filip Galeković 01.12.2016.   •   3 komentara


Jedna od najboljih i najzaraznijih farming igara ikad napravljenih će uskoro dobiti port na Xbox One i PS4, nakon što je izazvala opću pomutnju kod PC gamera.

Stardew Valley konzole

Nije tajna da je Stardew Valley iznimno popularan na osobnim računalima, ali čini se da će se slava ovog malog ali velikog indie naslova uskoro proširiti i na igrače konzole, i to u najboljem mogućem trenutku – za Božić.

Potvrda da je tome tako dolazi upravo iz usta proizvođača igre, Erica Baronea, koji navodi i iduće: “Iako je ideja RPG igre koja se fokusira na vođenje farme pomalo čudna, velik broj igara ovog tipa su zapravo iznimno topli i šarmantni naslovi koje ljudi vole igrati. Moj cilj sa Stardew Valley je bio uhvatiti taj isti posebni osjećaj i dovesti ga na moderne platforme.”

Stardew Valley je na PC-u izašao u veljači te je do sad već skupio ogromnu količinu vjernih fanova, a developer se nada postići istu stvar i na Playstation 4 i Xbox One konzolama. Tako ćete ovu veselu igru na svojoj konzoli moći zaigrati već 14. idućeg mjeseca.

U proizvodnji je bila i verzija za Nintendov Wii U, no proces je obustavljen te su resursi umjesto toga usmjereni ka pripremi za nadolazeći Nintendo Switch.

Komentari (3)

  • nikola2222253

    01.12.2016 - 14:23

    Ovo cu svakako probat kad dode na ps4.

    • Juraj Bevandić

      @nikola2222253, 01.12.2016 - 14:38

      I ja si baš razmišljam o tome. Iskreno bih radije čekao Nintendo Switch, jer mi se čini kao zgodnija konzola za takav naslov, ali tko zna kakva će situacija biti kad Switch izađe.

    • black_out

      @Juraj Bevandić, 01.12.2016 - 14:51

      Nintendo: The Way it’s Meant to be Played.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?