HCL.HR

Stardock kritizira Games for Windows program

Zoran Žalac 05.10.2009.   •   2 komentara


Čini se kako su zaista rijetki uistinu sretni Microsoftovim planovima za očuvanje gaminga na PC-u. Kao prvo, korisnici su nezadovoljni Games for Windows programom, a kao drugo, ni proizvođači nisu ništa zadovoljniji.

Čini se kako su zaista rijetki uistinu sretni Microsoftovim planovima za očuvanje gaminga na PC-u. Kao prvo, korisnici su nezadovoljni Games for Windows programom, a kao drugo, ni proizvođači nisu ništa zadovoljniji. Otkrio je to i Brad Wardell, osnivač Stardocka koji je zaslužan za naslove kao što su Sins of the Solar Empire i Demigod. „U početku sam bio veliki pobornik GFW ideje. Namjeravao sam našu sljedeću igru (Elemental: War of Magic) uvrstiti na listu GFW Live igara, no kako smo odmicali sve dalje u pregovorima s Microsoftom, stvari su postajale sve čudnije. Primjera radi, ako želite pružati podršku za svoj GFW naslov u obliku zakrpa, morate proći kroz njihove certifikacije. A ako to učinite više puta, morate platiti. Takvo što je nezamislivo na PC platformi.“ – tvrdi Wardell. „Primorani smo ažurirati svoje igre ne samo zbog eventualnih bugova već i zbog nekog sasvim desetog programa, drivera ili samog operativnog sustava. Stoga će, ako GFW zadrži ovu strategiju naplaćivanja i preuzme većinski udio na tržištu, upravo to značiti kraj izrade PC igara u našoj tvrtci.“ – nadodaje predsjednik Stardocka.

Komentari (2)

  • Maximum

    05.10.2009 - 18:41

    Pa sta reci nego MICROSOFT. Mislim kad su oni napravili igru za PC pa da kazes neku exkluzivu da furaju.Ovako samo pogorsavaju stvari…

  • Bela

    07.10.2009 - 00:13

    “…upravo to značiti kraj izrade PC igara u našoj tvrtci.“ – nadodaje predsjednik Stardocka.
    presjeklo me….
    tužan će to biti dan, ako ikad dođe do njega.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?