HCL.HR

Steam je na dobrom putu da ostvari 10 milijuna istovremeno aktivnih korisnika

Zoran Žalac 11.05.2015.   •   1 komentara


Prošli vikend bio je jedan od onih vikenda za Steam nakon kojega su Gabe i društvo mogli otvoriti šampanjac jer je na njihovoj platformi u jednom trenutku bilo logirano 9,5 milijuna ljudi.

Iz mjeseca u mjesec Steam obara rekorde po broju korisnika, a i njihove aktivnosti. Minulog je vikenda na Valveovoj platformi tako bilo aktivno 9,5 milijuna igrača, što je za pola milijuna više nego prije nekoliko mjeseci, te pola milijuna od trenutka kada će Gabe Newell moći zaplesati svoj slavljenički ples. Ili barem pustiti slavljeničku bradu.

U bilo kojem slučaju, ovoga vikenda na Steamu je bilo nekoliko akcija – ARMA 3 se mogla zaigrati besplatno, a Witcher igre dijelile su se za sitniš kakav ostavite nekome za napojnicu. No, skok u broju istovremeno aktivnih korisnika možemo slobodno pripisati Grand Theft Autu 5, kojega nije bilo prije nekoliko mjeseci, a sada je treća najigranija igra na Steamu. Tog vikenda igralo ga je 173 tisuće i 490 igrača.

Premda je ovo još uvijek mala brojka s obzirom da Steam broji preko stotinu milijuna korisnika, itekako je značajna jer pokazuje kako PC platforma diše. Sony i Microsoft ne objavljuju podatke o tome koliko registriranih korisnika imaju, no što se tiče aktualnih konzola, broj aktivnih korisnika definitivno nije ne bi bio ni približan ovome na Steamu. Po zadnjim podacima koje smo čuli, Xbox One, recimo, nije ni prodan u 9,5 milijuna primjeraka.

Komentari (1)

  • Unknown User

    13.05.2015 - 05:36

    Steamov monopol svaki dan sve jači i jači. "So this is how liberty dies… with thunderous applause."

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?