HCL.HR

Steam je odnedavno i digitalna videoteka za filmove, u Americi

Zoran Žalac 26.04.2016.   •   1 komentara   •   Tehnologija


Osim igara, na Steamu se od jučer mogu pogledati filmovi kao što su Hunger Games, Kill Bill i, naravno, Twilight. Ipak, ta ponuda nije baš primamljiva.

twilight-main

Steam je u ponudi već neko vrijeme imao filmove, što dokumentarne što igrane, ali obično nezavisne produkcije. Jučer su, međutim, iz Valvea najavili suradnju s filmskom kućom Lionsgate koja je na Steam dofurala stotinu svojih filmova, uključujući popularne Hunger Games i Twilight sage do najboljih filmova Quentina Tarantina. Doduše, ti se filmovi mogu gledati samo na području SAD-a, ali jednoga dana možda budu dostupni i ostatku korisnika Steama.

Doduše, vrlo je upitno hoće li ta ponuda uopće naići na interes publike s obzirom da jednostavno nije isplativa. Filmovi se, naime, mogu samo posuditi na 48 sati. Cijena koju treba platiti za posuđivanje filma iz „videoteke“ kreće se od 2 do 7 dolara, što je iznos mjesečne pretplate za pojedine streaming usluge na kojima iste sadržaje možete gledati neograničeno i na svakom uređaju koji je povezan s internetom.

S poslovne strane, Valve si je zasigurno stavio koji dolar u džep za ovaj posao, ali pri tome nitko od 125 milijuna korisnika Steama ne može reći da je dobio prijeko potreban sadržaj. Ovakvo što imalo bi svrhe jedino da naknada za te filmove ode u razvoj Half Lifea 3, i da taj HL3 uopće izađe.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • UrbanFsk

    27.04.2016 - 10:57

    I od svih slika lionsgate filmova on zakelji twilight. Trol i pol 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?