HCL.HR

Steam kontroler trebao bi izaći u listopadu ili studenom

ToxarE 15.04.2014.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Sudeći po navodima anonimnog izvora bliskog Valveu, Steam kontroler u prodaji bi se mogao naći od listopada ili studenog ove godine, a ubrzo za njim uslijedit će i prve Steam mašine.

Portal PC Gamer na PAX East sajmu doznao je iz povjerljivog izvora kako će se Steam kontroler u konačnoj verziji pojaviti negdje između listopada i studenog ove godine, kada će i krenuti u prodaju. Bit će to nekih mjesec dana ranije prije nego Valveovi partneri plasiraju svoje prve Steam mašine, odnosno brendirane konfiguracije na tržišta. Za očekivati je da se dizajn kontrolera, posljednji put promijenjen ranije ove godine, više neće mijenjati, no Valve će u međuvremenu zasigurno poraditi na nekim sitnicama kako bi sam uređaj bio što pristupačniji i kvalitetniji.

Isti izvor PC Gameru je otkrio kako će u trenutku lansiranja prvih Steam Machine računala za operativni sustav SteamOS biti dostupno oko petstotinjak naslova. Trenutno su podržane 382 igre, tako da ćemo do jeseni još vidjeti dosta Linux portova ili pak najava nadolazećih igara koje bi se mogle pojaviti na SteamOS-u.

Ono što još ostaje nepoznanica jest cijena samog kontrolera. U ovom trenutku teško ju je točno predvidjeti, no može se reći kako će izostavljanje planiranog ekrana na dodir ići u korist niže cijene pa ista ne bi trebala premašivati one za PS i Xbox kontrolere.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?