HCL.HR

Steam Link donosi igranje PC igara iz kupaonske kade

Zoran Žalac 19.10.2015.   •   6 komentara


Iako je nedavna anketa pokazala kako se korisnici Steama većinom igraju na računalima u spavaćim sobama, Valve sa Steam Linkom želi ponuditi praktičnu mogućnost emitiranja igara u svaki dio kuće.

Prošlog tjedna Valve je krenuo distribuirati prve primjerke Steam kontrolera i Steam Link uređaja ranim kupcima koji su naručili iste prije sedmog mjeseca ove godine. Istovremeno je krenula i promotivna kampanja takozvanog Steam Machines programa, a prvi spot u njoj orijentiran je na Steam Link – mali uređaj koji za 55 Eura (+poštarina) omogućava igranje PC igara na monitorima / TV prijemnicima koji nisu u blizini računala s kojega se igra pokreće. Ili bolje rečeno – u drugoj sobi, tako da se signal prenosi putem Steamove InHome Streaming opcije – putem WiFi-ja ili žično.

Kako promotivni video pokazuje na specifično Valveov šaljivi način – PC igre tako možete igrati i iz kupaonice, ako to želite. Naravno, ono što se u videu ne spominje jest da vam za takav scenarij treba i Steam kontroler, koji u paketu sa Steam Linkom košta 110 eura (+poštarina). Doduše, na Steam Link moguće je spojiti i dva USB uređaja pa se igrati i tipkovnicom i mišem, no to je već manje praktično, kao što vjerojatno znate.

Isto tako, iako promotivni video to ne spominje, preporučeni mod rada za Steam Link je žičani, odnosno kada je uređaj s računalom spojen pomoću ethernet kabela. Time se ideja igranja u drugoj prostoriji ipak malo komplicira, ali nije neizvediva.

Ono što je neizvedivo, barem u ovome trenutku, jest korištenje Steam Linka i kontrolera na Mac računalima. Do izlaska tih uređaja u prodaju, a to će biti 10. 11., to bi trebalo biti popravljeno, a Valve svim kupcima koji su uređaje kupili ranije obećava nekoliko besplatnih igara u znak isprike za privremenu nefunkcionalnost.

Komentari (6)

  • Sinistro

    19.10.2015 - 15:49

    Dotu sa kontrolerom iz wc-a Kreygasm

  • KhorneFlake

    19.10.2015 - 16:22

    Dobra fora da upotrebe TF2 likove za prezentaciju, prosto obožavam svaki tip medija u vezi te igre. Šta bi onom Izviđaču da pokuša maznuti kofer pred turelom, kad su mogli poslati prerušenog špijuna…?

  • almoustevil665

    19.10.2015 - 18:15

    Već viđeno ima jedan uređaj zove se Play Station TV uređaj koji radi to sa PS4 konzolom plus još neke stvari za koje ne treba sama konzola. Yes i am console peasant:)

  • Apocalypse4987

    19.10.2015 - 19:41

    Na prvi pogled izgleda korisno, al kad bolje razmislim totalno je beskorisno, barem za tu lovu

    • VladoShady 980

      @Apocalypse4987, 19.10.2015 - 19:48

      Ocito su se u valve-u posvetili projektu "kako maksimalno izmusti novac igracima", nakon sramotnih steam preplacenih konzola ocito ne odustaju

    • PikiCRO

      @Apocalypse4987, 21.10.2015 - 16:32

      nitko te ne sili da to i kupis a sto se steam boxova tice mozes sasvim lako napraviti i sam svoj za manje para…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?