HCL.HR

Steam od sada ima i opciju povrata novca

Zoran Žalac 02.06.2015.   •   9 komentara


Ukoliko vam se kupljena igra na Steamu ne svidi, ili vam jednostavno ne radi, od sada za nju možete dobiti povrat novca – naravno, uz određena ograničenja.

Jedna od glavnih primjedbi na Valveov Steam svakako je bila nedostatak opcije povrata novca ukoliko vam, recimo, kupljena igra iz nekoga razloga ne radi. S obzirom da čak i Origin ima takvu opciju, korisnici su sve glasnije izražavali potrebu da se takvo što uvede i na Steamu. Srećom, Valve je to sada konačno učinio.

Dakle, digitalnu igru kupljenu na Steamu, ili pak DLC proširenje i ostale ingame sadržaje sada možete vratiti i dobiti svoj novac natrag tako da podnesete zahtjev na help.steampowered.com. Nitko vas neće pitati zašto vraćate kupljeno, ali to morate učiniti unutar određenih uvjeta. Da biste dobili povrat novca, zahtjev za to morate podnijeti najkasnije dva tjedna od datuma kupnje igre ili DLC-a. Druga važna stvar – igru možete vratiti jedino ako ste ju igrali manje od dva sata.

Ukoliko igru naručite prije njezinog izlaska, spomenuti rok za povrat od 14 dana računat će se od datuma njezinog izlaska. Dakako, ovo se odnosi samo na izravnu kupnju preko Steama. Ako negdje kupite ključ za aktivaciju igre na Steamu, povrat novca možete tražiti jedino tamo gdje ste kupili ključ. Još jedna važna stvar je ta da se igre kupljene kao poklon, dakle za drugog korisnika, mogu vratiti pod istim uvjetima jedino dok nisu aktivirane. Čim korisnik jednom aktivira poklonjenu igru, više nema povrata.

Povrat novca inače se vrši ovisno o metodi kojom ste platili – ako je to bilo karticom, dobivate novac natrag na račun; ako ste koristili Steam Wallet, dobivate novac ondje.

I konačno – za sve one koji video ovo kao priliku za „besplatno“ isprobavanje igara na dva sata, treba napomenuti da će Valve nadzirati korisničku aktivnost po pitanju tzv. refunda, odnosno povrata, pa ako se ispostavi da ga iskorištavate na bilo koji način, ta će vam mogućnost ubrzo biti ukinuta.

Komentari (9)

  • Ezio1911

    02.06.2015 - 18:28

    Pa neki od nas nemogu kupiti igre preko steam-a jer ne posjeduju paypal ili nisu punoljetni pa bi bilo dobro da nam stave prokleti paysafecard!

  • JackSense

    02.06.2015 - 18:39

    Pa možeš pitat nekog od odraslog (tko ima paypal) da ti stavi u wallet, a ti mu onda osobno daš novce.

  • KhorneFlake

    02.06.2015 - 18:41

    Konačno nešto i po ovom pitanju da urade, definitivno dosadašnja politika oko reklamacija im je bila naveća mana.

  • Pero1011

    02.06.2015 - 21:09

    ili mozete prebacivat pare sa paysafecarda na Skrill ( mooneybookers ) racun.

  • KasperskyKasa

    03.06.2015 - 10:43

    Naravno to se ne odnosi ako igru kupite drugdje te aktivirate na steamu ili trejdate.

    S obzirom na cijene igara na Steamu za nas neznam kada sam zadnji put kupio igru za sebe preko steama.

    Uvijek kupim na drugim online shopovima.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?