HCL.HR

Steampunk avantura Blackmore traži pomoć u financiranju putem Kickstartera

Stjepan Fikter 12.02.2014.   •   2 komentara


Japanski studio iQiOi unutar kojeg rade developeri u čijem su portfoliju Snatcher, Policenauts i Gradius, priprema 2.5D avanturu smještenu u alternativni viktorijanski London.

Još jedan studio odlučio je pokušati putem Kickstarter kampanje prikupiti financije za razvoj novog projekta. Ovaj put radi se o japanskom studiju iQiOi i njihovoj avanturi naziva Blackmore. Na čelu projekta je Jeremy Blaustein, developer poznat po lokalizaciji igara poput Snatchera, Metal Gear Solida i Silent Hilla. Za umjetnički dio zaslužan je Satoshi Yoshioka koji je dizajnirao likove u Snatcheru i Policenautsu dok glazbeni segment pada na Motoakia Furukawau koji je radio soundtrack za Snatchera i Gradiusa.

Blackmore je avantura za koju developeri obećavaju da uzima najbolje od žanra klasičnih avantura i kombinira to s japanskom umjetnošću. Radnja će se odvijati unutar viktorijanskog Londona u alternativnoj 1888. godini, a glavni lik će biti Emma Blackmore sa svojim robotskim suputnikom Descartesom. Ona će morati pronaći ubojicu koji terorizira ljude u istočnom Londonu, a sve to uz pomoć samih igrača koji će njome upravljati u klasičnoj point ‘n’ click maniri uz 2.5D grafički stil. Također treba spomenuti da će David Hayter (Solid Snake, Metal Gear Solid) posuditi svoj glas Jonasu Blackmoreu, glavi Blackmore obitelji.

Developeri se nadaju prikupiti 200 000 dolara, a ako Kickstarter kampanja bude uspješna, Blackmore bi trebali zaigrati na PC-ju u proljeće iduće godine.

Komentari (2)

  • Apocalypse4987

    12.02.2014 - 12:33

    Koju će sposobnost imat Descartes? Crtat koordinatne sustave? 🙂

    • BeerMan

      @Apocalypse4987, 12.02.2014 - 22:02

      hahah

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?