HCL.HR

Stiže nam Crysis 3 najava!

Igor Belan 11.04.2012.   •   25 komentara


Naslovnica švedskog gaming magazina sugerira da je Crysis 3 u razvoju i da službena najava igre iz Cryteka stiže uskoro. Google i Origin donijeli svojevrsnu potvrdu priče.

Naslovnica za novi broj švedskog izdanja gaming magazina GameReactor prikazuje zagonetnu crno-bijelu sliku. Nakon detaljnog proučavanja, sliku su članovi NeoGAF foruma “dešifrirali” otkrivši neke detalje koji poprilično jasno upućuju upravo na Crysis 3.

Pronašli su poznati i vrlo prepoznatljivi uzorak Crysisova nano-suita u gornjem lijevom kutu naslovnice, a jedan od forumaša istaknuo je kako zgrade u pozadini izgledaju kao razrušeni New York, još jedna naznaka koja upućuje na novi nastavak Crysisa.

Iako je i ovo već dovoljno da zaključimo kako službena najava Crysisa 3 vjerojatno stiže za svega par dana, dodatni dokaz ponudio nam je i Google, odnosno EA-ov Origin servis. Kako? Upišite “Crysis 3 pre-order site: Origin.com” u Google i vidjeti ćete da jedan od rezultat ima za naslov “Download Crysis 3 Limited Edition – EA – Origin”. Iako klik na taj rezultat pretrage vodi samo do naslovnice Origina, stvar je prilično jasna.

Portal Eurogamer je nešto ranijom Google pretragom, koja je sadržavala više detalja, saznao kako igra izlazi za PC, X360 i PS3 platforme te kako će Limited Edition izdanje koštati 49.99$. Tako je naime stajalo u opisu rezultata pretrage koji je Google povukao s Origin.com.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da čujemo za Crysis 3. U veljači je EA izdao oglas za posao koji je sugerirao da je Crysis 3 u fazi produkcije te da će ga izdati upravo EA, baš poput Crysisa 2. Osim toga, razvojni tim Crytek najavio je nekakvu veliku objavu za mjesec travanj, a sa svim ovim informacijama na umu čini se da će to biti upravo Crysis 3.

Daljnjim istraživanjem putem Google Slike servisa, na internet je isplivala slika koja prikazuje navodnog protagonista Crysisa 3 kako drži nekakvu vrstu futurističkog luka i strijele. Ista slika navodno će krasiti i kutiju igre kada se pojavi u trgovinama. Dvije inačice ove slike prilažemo uz ovu vijest i dodali smo ih u našu upravo otvorenu galeriju screenshota za Crysis 3, koju ćemo ažurirati kada stvarni screenshoti stignu.

Pretpostavljamo da je sada pravo vrijeme za pitanje – Što želite vidjeti u novom Crysisu?

Komentari (25)

  • infokod

    11.04.2012 - 11:54

    Ja u Crysis 3 zelim viditi rat izmedu C.E.L.L.-ova i marinaca u singleplayeru i u multiplayeru, ali u singleplayeru ce vjerovatno biti prophet alcatraz nomad ili netko drugi protiv cepha i ponekih ljudi.

  • Maximum

    11.04.2012 - 12:03

    Meni je Crysis 2 bio odlican mogu hejteri da pricaju sta hoce , to je bio odlican FPS.

    • Zeus_CM

      @Maximum, 11.04.2012 - 12:30

      igra kao igra nije loša, već su ljudi hejtali jer su očekivali da će crysis 2 postaviti nove standarde u grafici kao što je crysis 1, ali oni ga releasali ko neki jadan konzolaški port sa ne dx11, ne dx10 već 10 godina starim dx9. Ispravili su kasnije, ali po meni prekasno, a i nakon toga igra nije grafički top kao što se očekivalo.

    • buby8992

      @Maximum, 11.04.2012 - 13:20

      Nije riječ samo o grafici, već o tome što je Crysis 2 bio dosta linearniji od prvoga dijela čime se je izgubio taktički pristup i igra se je odvijala u generičnom New Yorku.

    • BsTyLer

      @Maximum, 11.04.2012 - 13:57

      da C 2 previše linearna.A i 3 če najvjerojatnije biti takva a to bi bila šteta.

    • vilim

      @Maximum, 11.04.2012 - 14:08

      Zato št je bio voden. Grafika je, sa proštenjem, bila katastrofalna. Dopustiti si da ti nastavak izgleda lošije od originala koji je izdan nekoliko godina prije, je sramota. Uostalom, nije grafika kriva, Crysis i Crysys Warhead sam prošao cijele, a Crysis 2 sam igrao možda 2-3 sata.

    • infokod

      @Maximum, 11.04.2012 - 15:06

      po meni je crysis 2 jako dobra igra, ne svida mi se sto su stavili killstreakove kao cod i cod create a class. Svida mi se CELL vs Marines rat, i onaj gamemode gdje ne igras u nanosuit-u, nego kao normalni marinac/cell-ovac :) Svida mi se drukciji pristup Crysisu, jer u Crysis (1) me zivciralo pokupljivanje oruzja i sistem rank-ova i novaca. U Crysis 3 bi trebali ostaviti klase, maknuti killstreakove i staviti sistem novaca kao crysis ali da se nista ne resetira. Crysis i Crysis 2 imaju svoje mane ali i prednosti.

    • buby8992

      @Maximum, 11.04.2012 - 16:01

      Grafika nije bila baš katastrofalna kao što kažeš, ali je istina da su teksture bile jako male rezolucije, te da je fizika bila lošija, a da ne govorim o sustavu destrukcije kojeg gotovo nije ni bilo za razliku od prvoga dijela. Dodaj k tome još i to da se 95% igre odvijalo u već spomenutom generičnom New Yorku, dok smo u prvome dijelu igrali na prekrasnom i otvoren tropskom otočju, alienskim brodovima, nosačima aviona… I dobije se da je Crysis 2 sa tehničke i artističke strane inferiorniji prethodniku iz 2007. godine, što je uistinu žalosno.

    • BsTyLer

      @Maximum, 11.04.2012 - 18:51

      Ja za sve krivim konzole jer ograničavaju potencijale igre i to ne samo grafike.. i dalje mi pc gejmeri slinimo i kupujemo nove grafe koje su sve jače i bolje i skuplje a za ništa nek me neko kaže di da ja iskorstim pun potencijal gtx 680 ili Radeon 7970 dok konzolaši deru igru pazi sad joystikom(nebi da je 1992 pa ču igrat super marija) na 5,6 g.staroj konzoli nidi veze!

    • buby8992

      @Maximum, 11.04.2012 - 23:00

      Slažem se sa tobom u potpunosti.

  • redhillunited

    11.04.2012 - 13:19

    Kako imam osječaj da se slika pomiče?

  • Metalni

    11.04.2012 - 13:42

    Origin?
    Sve mi se čini da bi to mogao neki izmješani prequel i sequel, ili nešto u tom pogledu- flashbackovi i tako nešto… Možda nešto poput Black Ops priče ili Hitman: Contracts.

  • vilim

    11.04.2012 - 14:05

    Zašto se tolko najavljuju najave? 😀 Ne krivim portale nego izdavače. Ako se igra najavljuje onda se najavljuje da će jednog dana biti napravljena i puštena u prodaju, a ne najavljuje se najava. Najbolje još najaviti najavu o najavi :)

    Ma previše cole sam popio…

  • xGAME

    11.04.2012 - 17:48

    yo dawg we heard u liek announcements
    so we put announcements in our announcements so u can read announcements while u reading announcements… ffs izgubio sam se xD

  • goldfinger

    11.04.2012 - 19:33

    Što želimo vidjeti u novom Crysisu?Sve,pa čak i luk & strijelu..;)

    • Ja Sam

      @goldfinger, 11.04.2012 - 19:47

      Rambo too much?

  • Shazaam

    11.04.2012 - 19:49

    a sta, tak brzo? Pretpostavljam da ce biti neki CryEngine 3.5? Baah.

  • Ja Sam

    11.04.2012 - 21:15

    A možda bude samo dlc :)

  • fxp1990

    11.04.2012 - 23:45

    Pa, po meni je Crysis 2 bio odlican.. Bas mi je bio gust igrat ga, atmosfera odlicna, grafika odlicna (GTX275, vrtio sam ju na max, al ono bas mi nis nije falilo, ko recimo ME3 di je grafika banana). Tako da me ne bi smetalo da ju izbace za bozic. Jer CryEngine 3 je tu, sad samo napravis novu igru. Slicno kao Warhead, samo nek se malo vise potrude.

    • Maximum

      @fxp1990, 12.04.2012 - 09:36

      E pa to je , nzm dali bi bas igra trebalo se zvat Crysis 3 ako ce opet biti u NY i sa slicnim enginom. Trebalo bi samo da ima pod naslov kao ''warhead'' za originalni Crysis.

  • snooker

    12.04.2012 - 09:46

    i nije me baš briga za taj Crysis, još jedno u nizu napuhanih igara. a ovaj bi čak moga biti i najgori jer kad je najava došla ovako brzo očito je da EA želi zgrnuti što više love jer se dvica dobro prodala

    • infokod

      @snooker, 12.04.2012 - 10:42

      Crysis je uveo revoluciju u gaming, ta igra iz 2007. ima skoro bolju grafiku od Battlefield-a 3 koji je iz 2011., ali su stvari odradene do detalja, a ne kao Battlefield 3.
      To je zapravo under-rated igra u gaming svijetu, nije napuhana. vjerojatno ce crysis 3 doci 2013, a mozda krajem 2012, a to sto EA zeli novac, jel to grijeh? Jel ti znas koliko oni trose godisnje, i moraju to poplacat. Ubisoft, EA, Activision i svi oni imaju novaca na bacanje, ali nemozes ocekivat sad da ce svakih 10 godina izac nova igra svake fransize. 1 god je dovoljno cekanja, ali po meni je najbolje 2 god cekanja.

  • demir12

    18.04.2012 - 17:04

    U Crysis 3 Igras Kao Prophet

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!