HCL.HR

Igra po seriji Stranger Things je spremna, ako ju Netflix bude htio prihvatiti

Zoran Žalac 26.08.2016.   •   7 komentara


Fanovi serije Stranger Things napravili su kratku avanturu kojom joj odaju počast štihom 80-ih kada su se igre distribuirale još na floppy disketama.

stranger-things-vijest

Netflixov Stranger Things jedna je od najbolje ocijenjenih serija ove godine, pa čak i desetljeća. Osim na HCL-u. Meni osobno nije dokučivo čemu se digla tolika prašina (nedavno sam uhvatio Twin Peaks na TV-u i zapitao se jesam li rođen prekasno za Stranger Things), ali suprotno nekim mišljenjima, nisam tu da drugima oduzimam zadovoljstvo tom serijom. Zapravo je fascinantno kako je taj uradak, koji je cijeli inspiriran SF kulturom jedne ere, inspirirao druge ljude da prošire univerzum serije.

Developer Infamous Quest tako je napravio kratku 2D point’n’click avanturu po prvoj epizodi Stranger Thingsa. Igra je žanrovski omaž ranim SCUMM naslovima poput Indiane Jonesa, Zaka McKrackena i Maniac Mansiona, a možete ju isprobati kroz besplatni demo.

Zanimljivo je kako developer ima pripremljen plan za izradu čitave igre, zajedno s konceptualnim crtežima i prilagođenim scenarijem. Međutim, da bi razvoj mogao biti nastavljen i jednoga dana rezultirati kompletnim proizvodom, tim bi morao dobiti legalno odobrenje od tvoraca serije, odnosno njezinih vlasnika. Ta strana za sada nije pokazala interes za videoigrom, ali – nikad se ne zna.

U svakom slučaju, volio bih vidjeti bi li igra po mom mišljenju zaslužila više od ocjene 67.

Komentari (7)

  • blacklist0907

    26.08.2016 - 16:07

    Taman skinuo danas…navodno je dobra serija

    • DjokaBA

      @blacklist0907, 26.08.2016 - 23:10

      Brutalno je dobra.

  • FFORI

    26.08.2016 - 16:31

    Nisam gledao seriju, ali neka igara 😀

  • bartul_9

    26.08.2016 - 16:44

    Odlicna je serija.Jedva cekam drugu sezonu.Zorane oce bit renezije?

    • Zoran Žalac

      @bartul_9, 26.08.2016 - 16:53

      Za prvu sezonu ti je linkano dolje, iako vjerujem da se ne bismo složili oko ukupnog dojma. Za drugu, ako je bude – možda.

    • bartul_9

      @Zoran Žalac, 26.08.2016 - 18:13

      Zahvaljujem.Cekao sam na ovu recenziju i pregledavo recenzije topik al nikako nije izlazila, ocito sam se trebao vratit stranicu natrag i vidjet da je vec izasla.Uglavnom ne slazem se sa tvojim misljenjem oko nekih stvari, al svejedno postujem tvoje misljenje.Meni je bas serija sjela super je volim nadprirodno, djeca u seriji su brutalno dobro pogodena, a i cjeli feel 80ih mi totalno pase.

  • brlja

    27.08.2016 - 14:10

    Stranger things je vrlo solidna serija, a naravno da je twin peaks institucija bez koje nebi bilo barem 10 vrhunskih serija od xfilesa do stranger thingsa. Nemojte bit ograniceni na amerikance. Recimo utopia je po meni klasa iznad svega sto su ameri napravili od twin peaksa do danas. Dobre su americke serije u odnosu na filmove,al opet evropljani ili azijati kad se prime posla su klasa za sebe…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?