HCL.HR

Sve buduće Forza igre dolazit će i na PC

Zoran Žalac 31.03.2016.   •   13 komentara


Forza Motorsport Apex bit će tek uvod za ljubitelje automobilističkih simulacija na osobnim računalima jer u Microsoftu planiraju lansirati i buduća izdanja tog serijala za PC platformu.

forza-motorsport-6

Windowsi 10 napreduju dosta dobro po izvješću Microsofta na njihovoj jučerašnjoj Build 2016 konferenciji u San Franciscu. Obznanjeno je kako je OS instaliran na preko 270 milijuna uređaja, što ga čini najbrže rastućim Microsoftovim OS-om – 145% bržim od Windowsa 7 (koji u konačnici ima daleko više korisnika, ali to je manje bitno).

Samim time, u Microsoftu planiraju nastaviti s politikom nadogradnje Windowsa 10 pa nas već ovoga ljeta očekuje značajnija nadogradnja koja će donijeti biometrijski Windows Hello i Windows Ink tehnologije. Na nama interesantnom polju videoigara najavljeno je kako će od petog mjeseca igre s Windows trgovine, odnosno UWP aplikacije, dobiti mogućnost isključivanja vertikalne sinkronizacije, tj. podršku za GSYNC i FreeSync. Za buduće nadogradnje Microsoft istražuje mogućnost dodavanja overlaya (SweetFX i ReShade) te korisničkih modifikacija.

Ukoliko se to sve ostvari, UWP aplikacije bi jednoga dana mogle biti prihvatljive za izvođenje igara. Sigurno je da će se u tom obliku vrtjeti Microsoftove ekskluzive, među njima i Forza Motorsport / Horizon igre. Naime, šef Xboxa Phil Spencer obznanio je da će Forza Motorsport Apex biti tek početak Forza serijala na PC-u. Sve buduće Forza igre će tako osim na Xboxu biti dostupne i na PC-u. Doduše, nije rečeno hoće li na PC dolaziti kasnije i hoće li dolaziti u punom izdanju ili u okljaštrenom kao FM Apex.

Označeno sa: ,

Komentari (13)

  • nikola2222253

    31.03.2016 - 13:55

    Ovo je svakako dobra vijest .

  • BrainCro

    31.03.2016 - 14:45

    Velika greška zbog xbox-a.
    Mislim da bi bilo bolje da tržište prošire nego da rade ovo samo upropaštavaju xbox.

  • Glavas_ZG

    31.03.2016 - 15:10

    jap – dobra vijest — samo pitanje kako će se to izvodit na PC-u

  • KhorneFlake

    31.03.2016 - 15:24

    Dobro, a Halo? Ne znam šta više glume, mogu makar izbaciti tricu ili četvorku, niti jedna od njih više nije tako nova da bude sistem seller. Možda bih čak i preko Windows Store-a prešao. Možda.

    • pesek32

      @KhorneFlake, 31.03.2016 - 17:45
    • KhorneFlake

      @pesek32, 31.03.2016 - 18:55

      Spensera i kontradiktornih gluposti koje sipa iz svojih usta mi je puna kapa već odavno. Što jednostavno ne kaže “#$%&te, nećete nikad dobiti Halo na PC-u više”, umjesto što izvaljuje gluposti poput ovih iz linka.
      Stane da objašnjava zašto Halo nije za PC, uzme Ashes of the Singularity koja je strategija dizajnirana za PC i eto to nije za konzolu, pa pošto je Halo otpočetka dizajniran na konzoli s toga taj baš i nije za PC… Jedna pucačina čije je prirodno okruženje upravo PC, stariji portovi prve dvije Halo igre (od koji je prvi bio perfektno portovan), da ne spominjem da je gotovo svaka igra (pa i FPS igre) danas dizajnirana za konzolu i portovana na PC, zbog čega većina pati od konzolitisa i aljkavih kontrola, on i dalje nalazi ovakve tupave razloge.
      Lele majko, jel neko slušao ovog glupana dok daje intervju, ili ga nisu baš najbolje razumjeli pošto je pričao iz zadnjice pa je bio pomalo nerazuman mumlajući od stolice koja mu je blokirala “usta”.

  • Slim1992

    31.03.2016 - 15:59

    Ne samo da ce sve force doci, nego i ocekujem da dodju sve Xbox one igre…PC Master ….. 🙂

  • tomohorvat

    31.03.2016 - 17:27

    dobra vijest

  • baDarmageddoN

    31.03.2016 - 18:20

    Nema tu ničeg lošeg za xbox igrače. Svi koji kažu drugačije nisu u pravu jer i dalje ce se te igre igrati na toj platformi samo što će MS dodati još jednu svoju. Sasvim razumna stvar. Osim toga biti ce to uvod u povezivanje igrača sa PCa i Xboxa u igrama što je odlična stvar. Prvo dobar novi OS a sada i xbox igre dolaze opet na PC. Meni je ovo za sada na papiru vrlo, vrlo pozitivna stvar. Čim više igara neka dođe na PC tim bolje za sve, to je kristalno jasno.

    • Alum

      @baDarmageddoN, 31.03.2016 - 21:57

      Vidiš, slažem se sa tobom, a klao sam se neki dan. Al gle, daj mi odgovori, ako možeš… Meni se čini da bu se sve moglo igrati na PC-u. Ovak, kao bad armageddonu da pitam što ti, i svi ostali koji čitaju misle. Možda stavim temu i na forum. Ulupao sam 2k kn na XB1, a sada vidim da će ostat bez skoro svih ekskluziva. PS se još nekako drži, pogotovo nintendo. Ali zanima me, pošto mi je primarna zanimacija produkcija glazbe… A samo sam casual gamer. Da li bi bilo onda ipak najbolje uzeti neku skoro-pilu od laptopa ili kantu od kompa? Znam da je jače stolno računalo (kanta), ali bitna mi je prenosivost. A opet, da mogu tu i tamo odigrati nešto. Iako su mi najbitnije point & click avanture. Eto, što mi ti… i svi ostali koji čitate, predlažete? Tnx!

  • baDarmageddoN

    31.03.2016 - 22:46

    Pa, računajući da će još batem dvije ili tri godine xo i ps4 biti aktualni a ako želiš igrati xo igre (što nećeš moći sa jeftinim laptopom) onda čemu laptop. No, ako si casualac ja mislim da ti onda ni ekskluzive nisu nešto bitne i još ako si u pokretu onda je laptop neke pristojne cijene OK. Razmisli…

  • brlja

    01.04.2016 - 11:40

    Pa naravno…ko bi ju inace i gdje igro?

  • Xcell

    02.04.2016 - 19:09

    Microsoftu ne ide prodaja na konzolama najbolje pa počinju gurati “ostatke” PC ekipi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?